Journal of Research and Health، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۷۲-۸۰

عنوان فارسی بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله بهداشت و ایمنی مواد غذایی به عنوان یک اصل مهم در پیشگیری انسان از ابتلای به بیماری‌ها و حفظ محیط از نظر آلودگی محسوب می‌گردد. این تحقیق با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی می باشد. این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی با استفاده از پرسشنامه خود ایفای روا و پایا در بین 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران که به روش نمونه گیری چند مرحله‌ای انتخاب شدند، انجام گردید. پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی بود. کلیه داده‌ها به وسیله نرم افزار 16SPSS- مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که 68% دانشجویان دارای آگاهی خوب و 31% دارای آگاهی متوسط در رابطه با بهداشت و ایمنی مواد غذایی بودند. دانشجویان نگرش خوبی نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی داشتند. بین جنس و میزان آگاهی تفاوت معنی داری مشاهده گردید (002/0P=). همچنین در بین دانشجویان دانشکده‌های مختلف از نظر آگاهی تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (000/0P=). ولی تفاوت آماری معناداری در بین گروه‌های سنی و آگاهی، مشاهده نگردید. آگاهی داشتن نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی یک امر مهم تلقی می‌گردد. گرچه دانشجویان در این تحقیق از سطح آگاهی خوبی برخوردار بودند، ولی به منظور ارتقاء دادن سطح آگاهی آنها نیاز به برنامه ریزی دقیق تری احساس می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آگاهی، ایمنی مواد غذایی، بهداشت، دانشجویان، نگرش

عنوان انگلیسی The knowledge and attitude of students in relation with health and food safety at Tehran University of Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله Food safety is an important principle to prevent human from catching diseases and it also protects environment from contamination. The purpose of this study is to investigate the knowledge and attitude of students regarding health and food safety. This cross-sectional-analytical study was performed on 300 students at Tehran university of medical sciences students by using a self-administered questionnaire consisting of demographic information and awareness and attitude towards health and food safety questionnaire. The data were analyzed using SPSS-16. The results showed that 68 percent of students had good knowledge and 31 percent had average knowledge about health and food safety. The students had good attitude towards health and food safety. There was a significant difference between women and men in terms of awareness (P=0.002). Also, There was a significance difference among students of different schools of knowledge (P=0.001). But no statistically significant difference was observed between age groups. Having awareness towards health and food safety is considered an important issue. Although the students had good knowledge, the inclusion of a course offered to promote their knowledge in this regard seems necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Attitude, Food safety, Health, Knowledge, Student

نویسندگان مقاله غلامرضا جاهد | gholamreza jahed


حافظ گلستانی فر | hafez golestanifar


ربابه قدسی | robabeh ghodsi


متین محمدی | matin mohammadi



نشانی اینترنتی http://jrh.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-130-1&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات