Journal of Pediatrics Review، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۵۳-۵۵

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Food-induced Allergic Rhinitis
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT Food allergy is estimated about 8% in children. The relationship between food and manifestation of allergy symptoms and its confirmation for accurate diagnosis is very important. Allergic rhinitis is a common disease with a prevalence of 40% among different societies. The prevalence of food-induced allergic rhinitis appears to be less than 1 percent. Food reactions often lead to rhinitis symptoms at a no immunologic nature. Although the role of food and fruits in developing allergic rhinitis is not clearly identified, in a very small percentage of patients, rhinitis is the clinical manifestation of food allergy.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food allergy, Allergic rhinitis, Children

نویسندگان مقاله محمد حسن بمانیان | mohammad hasan bemanian
department of immunology and allergy,faculty of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

صبا عرشی | saba arshi
department of immunology and allergy,faculty of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمد نبوی | mohammad nabavi
department of immunology and allergy,faculty of medicine, tehran university of medical sciences, tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jpr.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28-2&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده آلرژی کودکان
نوع مقاله منتشر شده مرور نقلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات