Health, Spirituality and Medical Ethics Journal، جلد ۱، شماره ۴، صفحات ۲۲-۲۸

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Cardiovascular Effects of Olive, a Qur’anic Fruit: a Systematic Review
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Today, much attention is being paid to the prevention of cardiovascular diseases. In some parts of the world, the rate of cardiovascular disease is low due to a Mediterranean diet containing olive oil. This systematic review examined the verses and traditions in order to express opinions on olive and compare it with the findings of modern medicine. Methods: This is a qualitative systematic review of studies in which data were collected from Qur'an, traditions, and related articles on the internet, limited to English and Persian and without time limitation by using the keywords olive, heart disease and Mediterranean diet. Results: This systematic review demonstrated that olive in the Quran is a clear sign to scientists. Moreover, its use is recommended in the authentic traditions. Conclusion: Based on the results, olive has been found to be effective in reducing mortality and preventing cardiovascular diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Olive oil, Quran, Systematic review.

نویسندگان مقاله محمدرضا حیدری | mohammad reza heidari
shahed university

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

رضا نوروززاده | reza norouzadeh
shahed university

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

محمد عباسی | mohammad abbasi
qom university of medical sciences

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jhsme.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26-9&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات