Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۱۷۹-۱۸۷

عنوان فارسی تأثیر سه عصاره گیاه دارویی آویشن، سیر و زیره سیاه بر فراسنجه های خونی، عملکرد تولید، کیفیت تخم، قدرت جوجه درآوری
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه:  در حال حاضر در صنعت دام و طیور کشور، آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان پرکاربردترین افزودنی به منظور افزایش تولید در خوراک دام و طیور به کار می‌روند که با توجه به اثرات سوء ایجادشده در انسان از مصرف محصولات دامی که در تغذیه آنها از آنتی‌بیوتیک استفاده شده است، یافتن یک جایگزین مناسب برای آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده که در این میان گیاهان دارویی به دلیل ماهیتشان می‌توانند به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار گیرند. هدف: هدف از این مطالعه یافتن یک افزودنی غذایی مناسب و بی‌ضرر برای افزایش کمیت و کیفیت تخم‌های تولیدی در طیور تخم‌گذار است. روش کار: از طرحی کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 4 پرنده در هر واحد آزمایشی استفاده شد. عصاره‌های گیاهان دارویی به نسبت 1 به 1000 به آب آشامیدنی تیمارهای مربوطه اضافه گشت و آب آشامیدنی گروه شاهد بدون هیچ افزودنی در اختیار پرندگان قرار گرفت. مقدار و وزن تخم‌های تولیدی به صورت روزانه، مصرف خوراک به صورت هفتگی و کیفیت تخم‌های تولیدی و کلسترول زرده و قدرت جوجه درآوری و جمعیت باکتریایی روده در انتهای دوره‌ آزمایشی بعد از هشت هفته اندازه‌گیری شد. نتایج:  تیمارهای گیاهان دارویی به طور کلی تأثیری بر کمیت و کیفیت تخم‌های تولیدی نسبت به تیمار شاهد نداشتند، ولی عصاره آویشن و سیر باعث کاهش کلسترول سرم و زرده در مقایسه با تیمار شاهد شدند. همچنین عصاره‌های گیاهان دارویی تأثیر معنی‌داری بر درصد جوجه درآوری بلدرچین‌های مولد نداشتند. گیاهان دارویی به طور معنی‌داری باعث کاهش جمعیت باکتریایی روده‌های بلدرچین‌های مولد شدند. نتیجه گیری نهایی: عصاره گیاه دارویی سیر باعث بیشترین اثر کاهشی بر کلسترول سرم بلدرچین‌ها و زرده تخم‌های تولیدی و عصاره گیاه دارویی آویشن باعث بیشترین اثر کاهشی جمعیت باکتریایی شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of thyme, garlic and caraway herbal extracts on blood parameters, productivity, egg quality, hatchability and intestinal bacterial population of laying Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله Background: In the current Iranian poultry industry, antibiotics are the most frequently used additive in poultry feeds to increase productivity. The negative effects on human health, resulting from the consumption of chicken whose feeds contain antibiotics, makes finding an appropriate alternative of great importance. As a result of their nature, herbal extracts could be specifically considered for this purpose. OBJECTIVES: This study aimed to find an appropriate and harmless feed additive to increase the quality and quantity of poultry eggs. METHODS: A completely randomized design including 4 treatments, 4 replications and 4 birds in each experimental unit was applied. Herbal extracts were added to drinking water of treatments in ratio of 1:1000, with the control group containing no additives in their water. The number and weight of produced eggs were measured on a daily basis, feed consumption on weekly basis and the egg quality, yolk cholesterol, hatchability and intestinal bacterial population were measured at the end of experiment after 8 weeks. RESULTS: Herbal extract treatments showed no overall effect on quality and quantity of produced eggs in comparison with control; however, the thyme and garlic extracts reduced the cholesterol of serum and yolk relative to the control. Herbal extracts did not significantly affect the hatchability of fertile eggs. The herbal extracts caused a significant decrease in the intestinal bacterial population of laying quails. CONCLUSIONS: The garlic extract had the most decreasing effect on the cholesterol of serum and egg yolk. Furthermore, thyme extract had the most decreasing effect on the intestinal bacterial population.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا بهنامی فر |
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran–iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

شعبان رحیمی |
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran–iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمد امیر کریمی ترشیزی | mohammad amir karimi torshizi
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran–iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

سعید حسن پور |
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran–iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

زهرا محمدزاده |
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran–iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_55286_00109995ff227722400219a697a694b7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات