Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۲۱۳-۲۱۸

عنوان فارسی ویژگیهای برخی از آنزیم های گوارشی در ماهی صبیتی Sparidentex hasta
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه:  فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی نقش مهمی در جذب مواد مغذی و رشد ماهیان دارد. با این وجود اطلاعات موجود در زمینه فعالیت این آنزیم‌ها در ماهیان دریایی خلیج فارس اندک می‌باشد و مطالعات جامعی در این زمینه انجام نگرفته است. هدف: این مطالعه فعالیت آنزیم‌های پروتئولیتیک، لیپاز و آمیلاز در روده ماهی صبیتی، Sparidentex hasta صید شده در خلیج فارس را مورد بررسی قرار می‌دهد. روش کار: در این مطالعه برای دست یابی به اطلاعات پایه در زمینه فعالیت این آنزیم‌ها در روده ماهی صبیتی، تعداد 60 ماهی نابالغ با میانگین وزن g‌50±520 از خور موسی صید گردید. بعد از آسان کشی ماهیان، دستگاه گوارش از دهان تا مخرج جدا و روده به 3 قسمت ابتدایی، میانی و انتهایی تفکیک شد. پس از هموژن سازی روده‌ها، نمونه‌ها سانتریفیوژ و مایع رویی جدا گردید. سپس فعالیت آنزیم‌ها به روش شیمیایی و با استفاده از اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری گردید. نتایج: بیشترین فعالیت لیپاز و پروتئاز در قسمت ابتدایی روده ثبت گردید که در مقایسه با دو قسمت دیگر اختلاف معنی‌داری نشان داد (05/0>p) اما فعالیت پروتئاز در 3 بخش روده اختلاف معنی‌داری نشان نداد. نتیجه‌گیری‌نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که الگوی فعالیت آنزیم‌های گوارشی در این ماهی از الگوی کلی فعالیت آنزیم‌های گوارشی در ماهیان گوشتخوار پیروی می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آمیلاز، لیپاز، پروتئاز، Sparidentex hasta، خلیج فارس،

عنوان انگلیسی Characteristics of some digestive enzymes in sobaity, Sparidentex hasta
چکیده انگلیسی مقاله Background: Determination of digestive enzymes activity would provide critical information in the design of appropriate diet. Sobaity, Sparidentex hasta is found in the Persian Gulf and  cultured in countries adjacent to it. OBJECTIVES: This study investigated proteolytic, amylase and lipase activities in the intestine of Sparidentex hasta captured from the  Persian Gulf. METHODS: 60 immature S. hasta (mean weight: 520 ± 50g) were captured during summer and autumn of 2012 from Mussa Creek, North West of the Persian Gulf. After euthanization, fish were dissected and the complete digestive tracts (from stomach to anus) were removed. The intestines were separated for each fish and divided to 3 parts; proximal, mid portion and distal. After homogenization, supernatants were removed and enzymes activities were assayed chemically. RESULTS: The highest activity of protease (395.2 ± 32.6 mU mg-1 protein) was recorded in the proximal portion of the intestine compare to the 2 other parts (p< 0.05) but amylase and lipase activities did not show a significant difference in 3 parts of the intestine (p>0.05). CONCLUSIONS: This study showed that the pattern of activity of digestive enzymes in S. hasta is consistent with the overall pattern of digestive enzymes activity in carnivorous fish. These data can be used to design special diets for this species.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله amylase, lipase, protease, Sparidentex hasta, Persian Gulf

نویسندگان مقاله مهدی جهانتیغ |
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, university of zabol, zabol, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_55290_957d7f0d91749ee4707ad84cadc98f55.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات