Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۲۶۹-۲۷۴

عنوان فارسی بررسی تاثیرمتیونین خوراکی پوشش دار بر ترکیبات شیر بز کرکی رایینی
چکیده فارسی مقاله زمینـه مـطالعه: متیونین به عنوان اولین اسید آمینه  محدود کننده و ضروری برای تولید شیر در نشخوار کنندگان است. از طرفی پیدا کردن راهی مناسب برای افزایش تولید پروتئین و چربی  شیر حائز اهمیت می باشد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر متیونین خوراکی پوشش دار بر ترکیبات شیر بز کرکی رایینی انجام گرفت. روش کار: 40 رأCس بز رایینی ماده سالم تک قلوزاییده 3 تا 4 ساله،  در روز اول  پس از زایمان به طور تصادفی به دو گروه مساوی کنترل وتیمار تقسیم شدند به طوریکه گروه تیمار به مدت دو ماه روزانه g3 متیونین به صورت دستی دریافت کردند. نمونه ی شیر از دو گروه در پایان ماه اول و دوم اخذ گردیده و فاکتورهایی همچون درصد پروتئین، درصد چربی، درصد لاکتوز و مواد جامد غیر چربی اندازه گیری شدند. سپس داده ها توسط نرم افزار اس پی اس اس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان می‌دهد که استفاده از متیونین به عنوان مکمل خوراکی اثر قابل توجهی برهیچ یک از فاکتورهای ذکر شده به جز درصد چربی شیر  پـس از 60 روز از انجـام مـطـالعـه نداشته است و تنها درصد چربی شیر در گروه تیمار پس از 60 روز  به طور معنی‌داری  افزایش یافته بود. نتیجه‌گیری‌‌‌نهایی:‌ ‌یافته‌های حاصل از این مطالعه در مورد پارامترهایی همچون درصد پروتئین شیر، لاکتوز، مواد جامد غیر چربی و نیز درصد چربی  در روز 30  مطابق با یافته های حاصل از مطالعات قبلی می باشد اما همانطور که بیان شد افزایش درصد چربی شیر در روز 60 پس از انجام آزمایش در گروه تیمار نکته حائز اهمیتی می باشد. از طرفی تا کنون هیچ مطالعه‌ای در مورد اثر متیونین خوراکی بر فاکتورهای مذکور درشیر بر روی بز کرکی رایینی انجام نگرفته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ‌ترکیبات شیر، بز کرکی رایینی، متیونین خوراکی پوشش دار،

عنوان انگلیسی The effect of rumen protected methionine (RPMet) on milk composition of lactating Cashmere Rayeni goat
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Methionine has been suggested as the firstlimitingamino acid for milk production in ruminants. It is importanthow to increase milk protein yield and milk fat in dairy ruminants.OBJECTIVES: This study was set to investigate the effect of rumenprotected methionine (RPMet) on milk composition of lactatingCashmere Rayeni goats. METHODS: 40 healthy singletonCashmere Rayeni goats about 3 to 4 years of age, at the first day oflactation, were randomly divided into 2 equal control andexperimental groups. The experimental group was supplementedwith 5 gr/day RPMet for 60 days. Milk samples of 2 groups weretaken on 30th and 60th days of the study. Milk protein, milk fat, milklactose, and milk Solids-not-Fat (SNF) were determined usingautomatic analyzer. The results were statistically evaluated withSPSS. RESULTS: The supplementation with RPMet did not effectall of the above mentioned parameters during the 60 days of theexperiment (p>0.05), except for the milk fat percentage of theexperimental group which showed significant increase after 60days (p< 0.05). CONCLUSIONS: Our results about milk protein,milk lactose, and SNF were in agreement with previous studies thathad not shown significant differences. Results about milk fat on the30th day were in agreement with the results of several authors whoreported that RPMet did not affect milk fat percentage or yield;however, in the present study milk fat increased significantly on the60th day (p< 0.05). To the best of the authors' knowledge, no studyabout the effects of RPMet on milk composition of CashmereRayeni goat has been done.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله milk compositions, Rayeni Cashmere goat, RP Met

نویسندگان مقاله محمد ناصر ناظم | mohamad naser
department of basic sciences, faculty of veterinary medicine, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

مسعود سامی |
department of food hygiene and public health, faculty of veterinary medicine, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

نسرین عسکری |
school of veterinary medicine,shahid bahonar university of kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_52486_5105a52467ef6681cbee72225a32265e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات