Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۶۹-۱۷۸

عنوان فارسی مقایسه زیست فراهمی متیونین گیاهی و متیونین سنتتیک بر پایه عملکرد رشد و پاسخ ایمنی در جوجه ­های گوشتی
چکیده فارسی مقاله چکیده:زمینه مطالعه: متیونین گیاهی می‌تواند نسبت به متیونین سنتتیک با تعیین زیست فراهمی این منبع متیونین مقایسه شود. هدف: کارایی زیستی نسبی متیونین گیاهی در مقایسه با DL- متیونین بر پایه عملکرد و پاسخ ایمنی منابع متیونین در این آزمایش روی جوجه‌های گوشتی نر بررسی شد. 160 جوجه گوشتی نر با جیره پایه فاقد متیونین و یا جیره پایه ای که 3 و 4 سطح دو منبع متیونین به آن اضافه شده بودند تغذیه شدند. روش کار: رگرسیون نمایی چند گانه نمایی و چند گانه خطی برای تخمین زیست فراهمی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی به کار گرفته شد. نتایج: افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجه‌های گوشتی، بدون در نظر گرفتن نوع منبع متیونین، نسبت به جوجه‌های تغذیه شده با جیره پایه به طور معنی‌داری افزایش یافت (p< 0.05). در سن 28 روزگی، پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی معنی‌دار نبود (p>0.05) درحالیکه در سن 42 روزگی، جوجه‌های گوشتی به طور معنی‌داری با افزایش سطوح متیونین تحت تاثیر قرار گرفتند. نتیجه‌گیری نهایی: کارایی زیستی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه محصول 55% (برای افزایش وزن)، 71% (برای خوراک مصرفی) و 70% (برای محلول 1-کلرو 2و 3 دی نیترو بنزن)، 67% (برای سلول خونی قرمز گوسفند) و 68% (برای فیتوهماگلوتنین) می‌باشد. کارایی زیستی نسبی متیونین گیاهی در مقایسه با متیونین سنتتیک 67% به طور میانگین بر پایه عملکرد رشد و کلیه پاسخ‌های ایمنی می‌باشد. متیونین گیاهی می‌تواند به عنوان یک منبع جدید و طبیعی از متیونین در صنعت طیور به کار گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Bioavailability comparison between herbal methionine and DL-methionine on growth performance and immunocompetence basis in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND:Herbal methionine can be compared relative toDl-methionine with evaluation of bioavailability of this source ofmethionine. OBJECTIVES: An experiment was carried out todetermine the relative bioefficacy of herbal methionine (H-Met)®relative to DL-methionine (DL-Met) on performance criteria andimmunocompetence of Met sources in male broilers. Atotal of 160male broilers were fed a Met-deficient basal diet or the basal dietsupplemented with three or four concentrations of each Metsources. METHODS: Multiexponential and multilinear regressionswere used to determined bioavailability of herbal methionine (HMet)®relative to DL-Met on performance and immunocompetenceof broilers. RESULTS: Body weight gain and feed intake of thebroilers fed H-Met or DL Met improved in the experiment,regardless of Met sources, relative to those broilers that were fed thebasal diet. Immunocompetence of broilers were not significant at 28day of age (p>0.05), whereas the broilers were significantlyaffected by the additional levels of Met sources at 42 day of age.CONCLUSIONS: The bioefficacy estimates for H-Met® relative toDL-Met on a product basis were 55% for weight gain, 71% for feedintake, 78% for feed conversion ratio, 70% for dilution 1-choloro 2-3-dinitrobenzene (DNCB), 67% for sheep red blood cell (SRBC),and 68% for phytohemagglutinine (PHA-P). The relativeeffectiveness of H-Met® compared to that of DL-Met is 68% onaverage across performance criteria and all immune criteria tested.H-Met®can be supplemented as a new and natural source of Met forthe poultry industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیلا هادی نیا |
department of animal sciences, faculty of agriculture and natural resources, university of tehran, karaj, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمود شیوازاد |
department of animal sciences, faculty of agriculture and natural resources, university of tehran, karaj, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین مروج |
department of animal sciences, faculty of agriculture and natural resources, university of tehran, karaj, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مجید الهیاری shahrasb | alahyari shahrasb
department of animal sciences, faculty of agriculture and natural resources, university of tehran, karaj, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

woo kyun کیم | kyun kim
department of animal sciences, university of manitoba, winnipeg, manitoba, canada and department of poultry sciences, university of georgia, athens, georgia, usa


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_51888_7659ae7586058c020df4cdf94627a843.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات