|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۹-۱۲۳
|
|
|
عنوان فارسی |
ردیابی کمّی بقایای اکسی تتراسایکلین و تتراسایکلین در شیرهای پاستوریزه مصرفی شهر تهران در طول سال ۱۳۹۰ |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینـه مطالعه: تتراسایکلینها آنتی بیوتیکهای وسیع الطیفی هستند و به طور گسترده در دامپزشکی مصرف میشوند. حضور بقایای تتراسایکلینها در شیر یک نگرانی بهداشت عمومی در سراسر جهان به شمار می رود. هدف: بررسی میزان بقایای تتراسایکلین ها در شیر های پـاستـوریـزه مصرفی شهر تهران در ماههای مختلف سال 1390. روش کار: 432 نمونه شیر از محصولات 12 شرکت عمده تولید کننده شیر پاستوریزه شهر تهران (3نمونه شیر از هر شرکت و در مجموع هرماه 36 نمونه) از فروشگاههای محلی خریداری و تا زمان آنالیز در فریزر oC20– نگهداری شد. بقایای اکسی تتراسایکلین و تتراسایکلین از طریق یک روش استخراج مایع– مایع از نمونه های شیر جدا شد و با استفاده از سیستم کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی تعیین مقدار گردید. شرایط کروماتوگرافی شامل فاز متحرک، بافر اسید اگزالیک – استونیتریل (20 :80)، میزان جریان mL/min1 و با دتکتور UV در طول موج nm 355 ردیابی گردید. نتایج: میزان تتراسایکلینها در اکثر نمونهها کمتر از میزان حد مجاز ( ppb 100) بود و تنها در 7 نمونه شیر (62/1)% مجموع بقایای تتراسایکلین و اکسی تتراسایکلین بالاتر از حد مجاز به دست آمد. در نمونههای اخیر، میانه مجموع بقایای تتراسایکلین ها برابر با ppb 625 و با دامنه 274 تا ppb 1270 بود. نتیجه گیری نهایی: باتوجه به حضور بقایای تتراسایکلین در تعدادی از نمونههای شیر مصرفی در مقادیر بالاتراز حد مجاز نیاز به مطالعه گسترده تر و نظارت بیشتر مسئولین بهداشتی در این زمینه احساس می شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
A trace analysis of oxytetracycline and tetracycline residues in pasteurized milk supplied in Tehran: a one-year study (April 2011-March 2012) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Tetracyclines (TCs) are broad-spectrumantibiotics that are widely used in veterinary medicine. Thepresence of TCs residues in milk is a public health concern allover the world. OBJECTIVES:This study aimed to determine TCsresiduals in pasteurized milk marketed by some dairy companiesin Tehran from April 2011 to March 2012. METHODS: 432pasteurized milk samples were purchased from supermarketssupplying the milk products of 12 major dairy companies inTehran (3 samples from each company every month), and theywere stored at -20 0C until analysis. Oxytetracycline (OTC) andTetracycline (TC) residues in each sample were extracted by aliquid - liquid phase procedure and quantitated using a highperformance liquid chromatographic (HPLC) method. Chromatographicconditions included a mobile phase as oxalic acidbuffer- acetonitril (80: 20) with a flow rate of 1mL/min and UVdetectionat 355 nm. RESULTS: TCs residuals in most milksamples were lower than 100 ppb, maximum residue level(MRL); however, in seven samples (1.62%) the total residues ofOTC and TC were more than MRL. In the latter milk samples, themedian total TCs residue was 625 ppb, ranging between 274 and1270 ppb. CONCLUSIONS: Because of the presence of TCresidues above the MRL level in a limited number of milksamples, it is concluded that more studies and supervision ofhealth authorities are needed in this field. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
HPLC, Milk, residue, tetracyclines |
|
نویسندگان مقاله |
علی رسولی | department of pharmacology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
زهرا امانی | department of pharmacology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
علیرضا باهنر | department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
غلامرضا شمس | department of pharmacology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
زهره abdolmaki | department of pharmacology, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijvm.ut.ac.ir/article_51409_a1523bbae6299445848b0064e9c913e6.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|