Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۳۳

عنوان فارسی تأثیر تجویز خوراکی کیتوزان بر پاسخ ایمنی و مقاومت در برابر بیماری در ماهی کپور معمولی
چکیده فارسی مقاله زمینـه مطالعه: بروز مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها و ناکارآمدی واکسن‌ها در آبزیان، مطالعات در مورد محرک‌های ایمنی را ضروری می‌نماید. کیتوزان از پوسته میگو بدست می‌آید و به‌عنوان محرک ایمنی می‌تواند استفاده شود.هدف: ‌در این تحقیق اثر تجویز خوراکی کیتوزان بر پاسخ‌های ایمنی و مقاومت باکتریایی ماهی کپور معمولی بررسی شد. روش کار:‌ ‌300 ماهی سالم با میانگین وزنی g1/8±4/42 به 4 گروه تقسیم و با خوراک حاوی g‌10، 5، 5/2 و 0 کیتوزان در کیلوگرم غذا به مدت 60 روز تغذیه شدند. نمونه‌های خونی از تیمارها، با فاصله‌ی زمانی 20 روز برای اندازه‌گیری برخی فاکتورهای ایمنی (نظیر فعالیت لیزوزیم سرم، فعالیت باکتری‌کشی سرم، قدرت احیای‌NBT‌، پروتئین‌های سرم، تعداد کلی و افتراقی سلول‌های سفید) گرفته شد. در انتهای دوره ماهی‌های باقی مانده در هر تیمار با باکتری زنده آئروموناس هیدروفیلا‌ ‌چالش داده شده و تلفات برای 14 روز ثبت شد. نتایج: نتایج نشان داد، تجویز خوراکی کیتوزان فعالیت احیای ‌NBT‌ را بهبود بخشید ‌(‌05/0)p ‌مقاومت به عفونت باکتری آئروموناس هیدروفیلا‌ ‌در گروه‌هایی که با میزان بالای کیتوزان تغذیه شدند نسبت به گروه‌های دیگر تغییر معنی‌داری را نشان داده است ‌(‌05/0.)p< نتیجه‌گیری نهایی:‌ ‌این مطالعه نشان می‌دهد، که تجویز خوراکی کیتوزان، برخی فاکتورهای ایمنی و مقاومت ماهی کپور معمولی به عفونت باکتریایی را بهبود می‌بخشد. ‌  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آئروموناس هیدروفیلا، ‌کیتوران، کپور معمولی، پاسخ ایمنی،

عنوان انگلیسی Effect of dietary chitosan on immune response and disease resistance in Cyprinus carpio
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Occurrence of resistance against antibioticsand inadequate efficacy of some vaccines necessitates studies ofnatural immunostimulators in aquaculture. Shrimps shell derivedfrom Chitosan can be used as immune stimulators in fish.OBJECTIVES: In this study, the effects of oral administration ofchitosan, derived from shrimp shell, on some immune responsesand disease resistance in Cyprinus carpio were studied. METHODS:Three hundred healthy fish weighing 42.4+8.1 g were divided into4 equal groups: the first group (G10) was fed with foodsupplemented with 10 mg kg-1 chitosan, the second (G5) and thirdgroups (G2.5) were fed with food supplemented with 5 mg kg-1 and2.5 mg kg-1, respectively. The control group was fed with basal feed(without chitosan). All groups were treated for 60 days. Bloodsamples were taken on 0, 20, 40, and 60 days post- experiment; Inaddition, some immunological indices, including serum lysozymeactivity, serum bactericidal activity, Nitro Blue Tetrazolium (NBT)reduction activity, serum proteins, white blood cell count (WBC),and differentiated count were measured. At the end of the treatment,fish were challenged with live Aeromonas hydrophila and mortalityrate was recorded for 14 days. RESULTS: Oral administration ofchitosan (0.5 and 1%) significantly enhanced NBT reductionactivity and resistance to A. hydrophila infection (p=0.012). Serumlysozyme and bactericidal activity, serum total protein andglobulin, WBC and leukocytes ratio showed no significant changeamong the groups (p>0.05). CONCLUSIONS: This study indicatesthat oral administration of shrimp shell chitosan may have a positiveeffect on some immune parameters and resistance against bacterialinfection in Cyprinus carpio.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجتبی علیشاهی |
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

امین اسماعیلی راد | esmaili rad
graduated student from the faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مهدی زارعی |
department of pathobiology, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

مسعود قربانپور |
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_51410_60e84abf5fb963dd78f5fbf1107672ce.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات