|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۴۳-۲۵۲
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی مدل خصوصیات ضد میکربی جدایههای لاکتوباسیل علیه برخی از میکروارگانیسمهای بیماریزا؛ روشی جدید جهت مقایسه حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینـه مطالعه: لاکتوباسیلها بعنوان منبعی ارزشمند برای ترکیبات ضد میکربی شناخته می شوند و از پتانسیل بالایی جهت محافظت بیـولـوژیـک غـذا در بـرابـر میکـروارگـانیسمهای مرتبط با آن برخوردارند. هدف: توان ضد میکربی 63 جدایه لاکتوباسیل لبنی علیه چهار میکروارگانیسم مهم مرتبط با غذا سنجیده شد. همچنین روش جدیدی به منظور سازماندهی دادههای حاصل از آزمون میکربی معرفی گردید که نتیجه آن مقایسهای مستدل تر و بر پایه اطلا عات بیشتر از حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص به یک گروه از ترکیبات بود. ارتباط pH و خصوصیات ضد میکربی نیز سنجیده شد. روش کار: روش microbroth dilution assay جهت ارزیابی حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص به سوپ رویی عاری از سلول کشت مایع (cell free culture supernatant; CFCS) لا کتوباسیلها مورد استفاده قرار گرفت. سازماندهی و پردازش نتایج حاصل از آزمونهای میکربی به هر دو روش سنتی ( بیان مقادیر حداقل غلظت ممانعت کننده رشد و حداقل غلظت کشنده) و روش پیشنهادی جدید که قدرت اثر مقایسهای هر نمونه CFCS علیه میکروارگانیسمهای شاخص مقایسه شونده را نشان می دهد، صـورت گـرفـت. نتـایـج: حسـاسیـت سـویـه های تست شده از ترتیب زیر تبعیت کرد: > L. monocytogenes > A. parasiticus > C. parapsilosis 7:H157.E. coli O لیستریا مونوسایتوژنز بر خلاف حساسیت بالا، بیشترین مقاومت را نسبت به مرگ در میـان میکـروارگـانیسـمهای آزمایش شده از خود نشان داد. میزان کارامدی CFCS لاکتوباسیلها در کشتن سویه های تست شده، ترتیب حساسیت زیر را نشان داد: > A. parasiticus > C. parapsilosis > L. monocytogenes 7:H157E. coli O. بین میزان pH وخصوصیت ضد میکربی ارتباط وجود داشت. PHهای CFCS غلیظ شده با مقادیر کمتر از 4 و 5/4 اثر مشخصی را به ترتیب بر روی حساسیت C. parapsilosis وE. coli داشتند. نتیجه گیری نهایی: توانایی لاکتوباسیلها در ممانعت از رشد میکروارگانیسمهای شـاخـص امیـدوار کننـده بـود و روش پیشنهـادی بـرای سـازمـانـدهـی دادههـا، بـا فـراهـم نمـودن اطلاعـات بیشتر موجب مقایسه دقیقتر میکروارگانیسمهای شاخص گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Rational evaluation of antimicrobial properties of lactobacilli isolates against some pathogenic microorganisms: a new method comparing the susceptibility of indicator microorganisms |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Lactobacilli are known as a valuable sourceof antimicrobial compounds and have a high potential of use infood biopreservation against food related microorganisms.OBJECTIVES: Antimicrobial potency of 63 dairy lactobacilliisolates against four highly important food-related microorganismswere evaluated. In addition, a new way in data organization wasintroduced, which led to a more informative and rationalcomparison of indicator microorganisms' susceptibilities to a setof compounds. Correlation of pH and antimicrobial propertieswas investigated. METHODS: Microbroth dilution assay wasused to evaluate indicator microorganisms' susceptibility tolactobacilli CFCS (cell free culture supernatant). Results wereorganized by both the conventional way - demonstrating theminimum inhibitory and lethal concentrations of CFCS - and anew suggested method, representing comparative effectivenessof each CFCS specimen against indicator microorganisms ofcomparison interest. RESULTS: Susceptibilities of tested strainswere in the following order: Escherichia coliO157:H7 > Listeriamonocytogenes > Aspergillus parasiticus> Candida parapsilosis.Despite the high susceptibility of L. monocytogenes, it showedthe highest resistance to death among the tested microorganisms.Eefficiency of Lactobacilli CFCS in killing the tested strainsshowed the following susceptibility order: E. coli O157:H7 > A.parasiticus> C. parapsilosis> L. monocytogenes. Antimicrobialproperty was in correlation with the pH value of CFCS. PH hada pronounced impact on susceptibilities of C. parapsilosisand E.coli in pH values of concentrated CFCS lower than 4 and 4.5,respectively. CONCLUSIONS: Potency of lactobacilli isolates ingrowth inhibition of the indicator microorganisms was foundpromising, and the suggested data organization method providedadditional information, leading to more precise comparison ofindicator microorganisms. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
هادی ملکی | department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran; department of molecular genetics, national institute of genetic engineering and biotechnology, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
علی میثاقی | department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
محسن امینی | department of medicinal chemistry, faculty of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
عباس سعیدی | department of biotechnology, faculty of new technologies and energy engineering, shahid beheshti university- gc, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
کامبیز اکبری نوقابی | akbari noghabi department of molecular genetics, national institute of genetic engineering and biotechnology, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijvm.ut.ac.ir/article_36283_23bcc07b98e3e0a33bd4f499c42d65f3.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|