Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۹۳-۲۹۷

عنوان فارسی کیفیت شیر خام در استان کرمان
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه:‌ ‌کیفیت میکروبی و شیمیایی شیر خام یکی ازمهمترین موضوعات در بهداشت عمومی می باشد. هدف: اگر چه مطالعات کمی در جنوب شرقی ایران انجام شده است، این موضوع به منظور مطالعه کیفی شیر تحویلی به یکی از کارخا نجات در استان کرمان انجام گرفته است. روش کار: مجموع 109 نمونه شیر خام در زمان تحویل به کارخانه جمع آوری گردید. تمام نمونه‌ها به آزمایشگاه مواد غذایی دانشکده دامپزشکی منتقـل گـردیـدو شمـارش کلـی میکـروب‌هـا، شمارش سرماگراها و شمارش استافیلوکوکوس آرئوس انجام شد. محتویات شیمیایی، بقایای مهارکننده‌های میکروبی و آنتی بیوتیک‌های بتالاکتام توسط لاکتواستار، کیت کوپن و آزمایشات بتا استار به ترتیب انجام گرفت و شمارش سلول‌های سوماتیک توسط سل کانترانجام شد. نتایج: بر مبنای مقایسه با معیار های استاندارد ملی ایران فقط 26 نمونه از 109 نمونه (8/95 :23)% با 0/33-2/16 ‌:CI‌در محدوده استاندارد از نظر تمام فاکتور‌ها قرار داشته‌اند. تعداد زیادی از نمونه‌های خارج از استاندارد (50 از 83) در اثر کمبود پروتئین بوده است. نتیجه گیری نهایی: طبقه بندی نمونه‌ها بر مبنای تمام معیارها بدون در نظر گرفتن پروتئین نشان داد که مشکل اساسی این شیر ها کمبود میزان پروتیئن بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Quality of raw milk in Kerman province
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Microbiological and chemical qualities ofmilk are among the most important issues in public health.OBJECTIVES:Although there are a few published studies whichhave been conducted in south east of Iran this study wasperformed to investigate quality of raw milk delivered to a dairyindustry company Kerman Province. METHODS:Atotal of 109raw milk samples were collected at the time of delivering to thecompany. All the samples were transferred to the food lab ofVeterinary School for total counting and psychotropic andStaphylococcus aureus counting. The chemical contents,residues of microbial inhibitors and Beta Lactam antibioticsresidues were evaluated by Lactostar, Copan kit and Beta startest, respectively, and somatic cells were counted by a cellcounter. RESULTS: Based on the comparison with nationalstandard criteria, only 26 out of 109 samples (23.8; 95% CI: 16.2-33.0) were at standard limits in terms of all the factors. Alargenumber of out-of-standard sample (50 out of 83), were in contrastwith the defined criterion due to low protein. CONCLUSIONS:Classification of the samples based on all the defined criteriawithout considering protein content showed that the mainproblem of the milk was its low protein percent.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله antibiotic residual, raw milk quality, somatic cells

نویسندگان مقاله لادن منصوری نژند | mansouri najand
department of food hygiene and public health, faculty of veterinary medicine, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

حمید شریفی |
department of food hygiene and public health, faculty of veterinary medicine, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran; research center for modeling in health, institute for futures studies in health, kerman university of medical sciences, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)

زینب رضایی |
graduated from the faculty of veterinary medicine, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_36290_123447e7cd55c08e88b0ab219e116fd2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات