Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۲۲۱-۲۲۶

عنوان فارسی جستجوی باقیمانده آنتی بیوتیک‌های گروه بتالاکتام و تتراسایکلین و میزان آفلاتوکسین ‌۱M در شیر خشک مصرفی در کارخانجات لبنی استان تهران
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: ‌وجود آفلاتوکسین ‌1M‌ و باقیمانده آنتی بیوتیک‌ها در شیر و فراورده‌های آن از دیدگاه بهداشت عمومی بسیار اهمیت دارد. احتمال ورود آفلاتوکسین و باقیمانده آنتی بیوتیک ها به غذای انسان از طریق مصرف شیر و شیر خشک، زیاد است. در سال‌های اخیر استفاده از شیر خشک در کارخانجات لبنی افزایش یافته است. در نتیجه، کنترل وجود باقیمانده آنتی بیوتیک‌ها و آلودگی به آفلاتوکسین 1M در این فراورده ها اهمیت یافته است. هدف: هدف از این بررسی، تعیین وجود باقیمانده آنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام و تتراسایکلین ها و نیز میزان آلودگی به آفلاتوکسین ‌1M‌ در شیر خشک مصرف شده در کارخانجات لبنی استان تهران است. روش کار:‌ ‌طی 12 ماه ( از مهر 90 تا مهر 91 ) 240 نمونه شیر خشک مورد مصرف از 10 کارخانه لبنی استان تهران جمع آوری شد.  سپس میزان آلودگی هر نمونه به آفلاتوکسین 1M با استفاده از تکنیک الایزا، اندازه‌گیری شد. همچنین باقیمانده آنتی بیوتیک‌ها با استفاده از کیت بتا استار کومبو که یک روش تشخیصی سریع برای آنتی بیوتیک‌های گروه بتالاکتام و تتراسایکلین است، تعیین شد. نتایج: 30 و 5/17% نمونه‌ها به ترتیب دارای باقیمانده آنتی بیوتیک‌های گروه بتالاکتام و تتراسایکلین بودند. همچنین آفلاتوکسین ‌1M‌ در 155 (6/64)% نمونه آزمایش شده با میانگین غلظت ng/L‌ 99/18±‌85/ 29 یـافـت شـد. نتیجـه گیـری‌نهـایی: نتایج نشان دادند که شیر خشک‌های استفاده شده در کارخانجات لبنی استان تهران، از نظر آلودگی به آفلاتوکسین 1M و باقیمانده آنتی بیوتیک‌ها بی خطر هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ‌ آفلاتوکسین ‌1M، باقیمانده آنتی بیوتیک ها، شیر خشک صنعتی،

عنوان انگلیسی Antibiotic residues and aflatoxin M1 contamination in milk powder used in Tehran dairy factories, Iran
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: The presence of aflatoxin M1 (AFM1) andantibiotic residues in milk and milk products is a public healthconcern. Milk and milk powder have the potential forintroducing AFM1 and antibiotic into human diet. In recentyears, milk powder has been used on a large scale in dairyfactories. Consequently, antibiotic residues and aflatoxincontamination control in these products has gained importance.OBJECTIVES: The aim of this survey was to determine the levelof β-lactam and tetracycline antibiotic residues and also AFM1contamination of milk powder used in Tehran dairy factories.METHODS: During 12 months (September 2011 to September2012), 240 samples of milk powder were collected from tenTehran dairy factories. All samples were analyzed for thepresence of AFM1 using ELISA technique. In addition,antibiotic residues were determined by BetaStar Combo test, arapid assay for both β-lactam and tetracycline antibiotics.RESULTS: The samples depicted positive results i.e. 30% and17.5% for β-lactam and tetracycline antibiotics, respectively.Also, AFM1 was found in 155 cases (64.6%) with an averageconcentration of 29.85 ± 18.99 ng/ L. CONCLUSIONS:The resultsshowed the milk powder used by dairy factories is safe in respectof AFM1 contamination and antibiotic residues in Tehran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله aflatoxin M1, antibiotic residues, milk powder

نویسندگان مقاله نگین نوری |
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

گیتی کریم |
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مهیار رییسیان |
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran- iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حمید خانقاهی ابیانه | khaneghahi abyaneh
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran- iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علیرضا باهنر |
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran- iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

افشین آخوندزاده بستی | akhondzadeh basti
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran- iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

فرشته قدمی |
department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran- iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijvm.ut.ac.ir/article_35974_d4c6b47e03b5c14f86fb8ff34a57a2fb.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات