|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۲۵۹-۲۶۴
|
|
|
عنوان فارسی |
|
|
چکیده فارسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Survival of alginate-prebiotic microencapsulated Lactobacillus acidophilus in mayonnaise sauce |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Nowadays, Microencapsulation of probiotic bacteria is the newest method for increasing the survival ability of probiotics in Food products. The Lactobacillus acidophilus as a probiotic bacterium has more beneficial effects and the low survival of this bacterium under food processing conditions and adverse environment have been studied by many researchers. OBJECTIVES: In this study, Lactobacillus acidophilus was added to mayonnaise sauce as either free cells or encapsulated and the survival of probiotic was evaluated during storage for 30 days at 4oC. METHODS: The emulsion method was performed for the microencapsulation process of Lactobacillus acidophilus. A morphological characteristic of capsules was indicated by optical microscope and scanning electron microscope. RESULTS: The microencapsulation with calcium alginate-resistant starch significantly affected (p |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
نیما محمدی | گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
حامد اهری | گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
مریم فهیم دانش | گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس (Islamic azad university of shahr e qods)
محمد علی خسروی زنجانی | mohammad ali khosravi zanjani گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
امیرعلی انور | گروه علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
انعام شکری | سر ممیز ارشد سازمان جهانی ایمنی غذا
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijvm.ut.ac.ir/article_30225_0b33729de2c7df7e85eef020dd041dfe.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|