Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱۰۱-۱۱۳

عنوان فارسی برچسب نادرست بر روی بسته بندی های سوسیس یکی از مشکلات روز افزون و مهم در تقلب در فراوردههای غذایی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: تشخیص نوع گونه حیوانی گوشت و محصولات گوشتی جهت مبارزه با تخلفات و محافظت از حقوق مصرف کنندگان در ارتباط با موضوع سلامتی و باورهای مذهبی بسیار مهم است. روش تکثیر مکرر  با استفاده از آغازگرهای اختصاصی هر گونه حیوانی به عنوان روش مناسب شناخته شده است. هدف: هدف از مقاله حاضر استفاده از این چنین روش جهت تشخیص برچسب نادرست به عنوان تقلب در سوسیس با روش multiplex PCR می‌باشد. روش‌کار: در این مطالعه 114 نمونه سوسیس که با برچسب‌های 40، 55 و 70 درصد گوشت از نوع گوشت قرمز نشان‌دار شده بودند و از 10 شرکت مختلف در سطح تهران، تهیه شدند. پس از استخراج DNA از سوسیس‌های استخراج شده با روش multiplex PCR تکثیر داده شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که در 60 سوسیس (52.6%) فقط DNA مربوط به مرغ قابل ردیابی بود. در 48 نمونه سوسیس (42.1%) DNA از گاو و مرغ  و در 6 نمونه (5.3%) DNA مربوط به گاو قابل تشخیص بودند. استفاده از گوشت مرغ در سوسیس که با برچسب گوشت قرمر ارزه شده بود، به احتمال زیاد به علت قیمت ارزان‌تر این گوشت در مقایسه با گوشت قرمز می‌باشد که از این طریق بتوان به سود بالاتری رسید. نتیجه گیری نهایی:  نتایج این مطالعه نشان می دهند که جایگزینی گوشت‌گران توسط گوشت ارزانتر در فراورده‌های دامی بسیار به چشم می‌خورد، لذا کنترل بیشتر اورگان‌های نظارتی دولتی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تقلب، برچسب اشتباه، multiplex PCR، واکنش زنجیرهای پلیمراز، سوسیس،

عنوان انگلیسی Mislabeling in Cooked Sausage is a Seriously Increasingly Problem in Food Safety
چکیده انگلیسی مقاله Background: Identifying the animal species origin in meat and meat products is important for preventing adulteration and protecting consumers in terms of health and religious convictions. Species-specific polymerase chain reaction (PCR) is known as a suitable method for identifying meat species. OBJECTIVES: This study aimed to use a species-specific PCR assay for the detection of mislabeling in cooked sausage meats as adulterants by use of multiplex PCR. METHODS: A total of 114 samples including sausage labeled containing 40%, 55% and 70% red meat of 10 different brands were collected from various markets and supermarkets. Following genomic DNA extraction from cooked sausages which were claimed to be made of red meat, multiplex PCR was performed to detect adulteration in processed food.  RESULTS: According to the analysis, 60 sausage samples showed that they consist of only meat from chicken (52.6%), 48 sausage samples consist of meat from beef and chicken (42.1%) and only 5.3% of the examined sausages were prepared with the meat of beef (6 samples). CONCLUSIONS: This high rate of undeclared chicken meat in sausage samples is most probably due to achieving more profit. Our results indicated that the meat species substitution occurs often in processed meats like sausages, which indicates the need of more governmental controls.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Tareq Al-Qassab |
Department of Food Hygiene, Faculty of veterinary Medicine, University of Tehran

Abolfazl Kamkar |
Department of Food Hygiene, Faculty of veterinary Medicine, University of Tehran

Parviz Shayan |
Department of Pathophysiology, Faculty of Veterinary Medicine University of Tehran Research Institute Molecular Biological System Transfer, Iran Tehran (MBST)

Ali Khanjari |
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_69843_cbe04ecd6e2dfaa8b173b12d4893306f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-1355529.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات