|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۸، شماره ۳۱، صفحات ۴۲-۴۶
|
|
|
عنوان فارسی |
شیوع آلودگی توکسوپلاسما گوندی و عوامل موثر بر آن در قصابان شهر ساری |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده توکسوپلاسما گوندی (Toxoplasma gondii) انگل اجباری داخل سلولی است که توانایی ایجاد عفونت را در اکثر مهره داران خونگرم دارد. این انگل شیوع بسیار متفاوتی داشته و مسائل زیست محیطی و الگوی مصرف غذایی بر میزان آن تاثیر میگذارد. منطقه مازندران به دلیل مناسب بودن شرایط جغرافیایی از نظر آلودگی به. gondii T همواره از مناطق پراهمیت بوده است. لذا میزان آلودگی در قصابان شهر ساری به عنوان افرادی که احتمالا در معرض آلودگی بیشتری قرار دارند مورد مطالعه قرار گرفت. تحقیق به روش توصیفی و بر روی تمامی افراد شاغل دائم در قصابی انجام شد و از تمامی آنان نمونه خون گرفته شد و از آزمایش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم جهت تعیین تیتر آنتی بادی استفاده گردید. اطلاعات مربوط به سوابق بیماری؛ عادات غذایی و تماس با گربه در پرسشنامهای جمع آوری گردید. تحقیق نشان میدهد که 8/87 درصد قصابان مورد آزمایش سابقه آلودگی با انگل فوق را داشته و 1/70 درصد عادت به مصرف گوشت به صورت نیم پز دارند. 8 درصد از گروه مورد بررسی تماس با گربه را در محل زیست خود ذکر نمودهاند. با توجه به شرایط جغرافیایی مناسب و آلودگی بالا در ساری آموزشهای بهداشتی جهت تصحیح عادات غذایی و شستشوی دست پس از دستکاری گوشت به قصابان جهت پیشگیری از بیماری در این گروه High risk توصیه میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
توکسوپلاسموز / همه گیری شناسی |
|
عنوان انگلیسی |
Prevalence of Toxoplasma gondii Infection and it's Effective Factors in Butchers of Sari |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
ABSTRACT Toxoplasma gondii is an obligate intracellular parasite which is capable of infecting most of the hot blooded vertebrates. This parasite has a very different prevalence rate. Enviromental conditions and patern of food consumption are effective factors on prevalence rate of infection. Due to an appropriate geographical conditions , Mazandaran province has been one of the most important areas on the basis of infection with T. gondii. This study was conducted on butchers of Sari, because the prevalence rate of infection in butchers seems to be high. The present survey which is a discriptive study, was done on all permanent workers of butchery. Blood samples of all cases were collected, and to determine the antibody titer , indirect immunofluorescence test was used. Also a questionnaire was filled up by them on the history of previous infection, contact with cats and their nutritional habbits. Results show that 87.8% of the examined butchers has a history of infection with above mentioned parasite, 70. 1% had a habbit of eating a semi-cooked meat, and 8% had a history of contact with cats in their living places. Taking into consideration, the appropriate geographical conditions and high infection rate in Sari, the health education for correction of nutritional habbits and also hand washing after handling of meats by butchers are advised in these high risk cases as a measure of control. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Epidemioloy/ Toxoplasmosis |
|
نویسندگان مقاله |
دکتر مهدی شریف | M . Sharif عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران - دانشکده پزشکی ساری - گروه انگل و قارچ
دکتر ابوالقاسم عجمی | A . Ajmi عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران - دانشکده پزشکی ساری - گروه میکرب و ایمنی
دکتر بهزاد حق پناه | B . Hagh panaah عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - دانشکده پزشکی ساری - گروه انگل و قارچ
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-316&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/10/article-10-1394945.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|