، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۱-۲۱

عنوان فارسی بررسی خاصیت بازدارندگی ۵ عصاره گیاهی مختلف بر مکانیسم کوئوروم سنسینگ سویه استافیلوکوکوس اورئوس
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: بسیاری از باکتری‌ها به ویژه استافیلوکوکوس اورئوس از مکانیسم حساسیت جمعیتی برای انجام بسیاری از فعالیت‌های ضروری خود مانند تولید بیوفیلم و ایجاد فاکتورهای بیماری‌زایی استفاده می‌کنند. هرگونه تداخل در این سیستم باعث ناتوانی باکتری در انجام فعالیت‌های فوق خواهد شد. این مطالعه با هدف ارزیابی پتانسیل 5 عصاره گیاهی علیه حساسیت جمعیتی سویه ا. اورئوس انجام گردید. مواد و روش‌ها: سیزده جدایه ا. اورئوس از بیماران دچار عفونت ایمپلنت دندانی جداسازی و شناسایی شدند. گونه‌های گیاهی از باغات استان فارس جمع آوری و عصاره گیری به واسطه حلال اتانول 96 درصد انجام پذیرفت. اثر عصاره گیاهان به واسطه سویه نشان‌گر آگروباکتریوم تومی فشنس NTL/PZLR4، با آزمون ضدحساسیت جمعیتی و ‌هم‌چنین خاصیت باکتری‌کشی با آزمون ضدمیکروبی مورد بررسی قرار گرفت. در ضمن قدرت تولید بیوفیلم جدایه‌ها به روش میکروتیترپلیت (MTP) ارزیابی گردید. ملاحظات اخلاقی: این مطالعه با کد 1959-1-16-01 و 118248/73 به تأیید کمیته اخلاق معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای جهرم و علوم تحقیقات تهران رسیده است. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عصاره شکوفه تمشک به‌صورت معنی داری (05/0 > p) خاصیت ضد حساسیت جمعیتی دارد (> 21 میلی‌متر). ایجاد هاله روشن در اطراف چاهک توسط سویه نشان‌گر، اثرات ضد حساسیت جمعیتی عصاره شکوفه تمشک را تایید نمود. عصاره گیاهان ترخون، گل گندم، خاکشیر و ریحان صرفاً خاصیت ضدمیکروبی از خود نشان دادند. نتیجه‌گیری: با توجه به ویژگی ضد بیوفیلمی و ضد حساسیت جمعیتی عصاره شکوفه تمشک، می‌توان از ترکیبات موثره موجود در این گیاه به عنوان دهان‌شویه جهت مقابله با عفونت ایمپلنت دندانی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Evaluation of Five Plant Extracts Inhibitory Potential against Bacterial Quorum Sensing of Staphylococcus Aureus
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: A variety of bacteria like Staphylococcus aureus utilize quorum sensing to perform their important activities such as biofilm formation and production of virulence factors. Interfering with the bacterial QS will disable the bacteria to perform above-mentioned vital activities. The principal aim of the study was to evaluate the effects of five plant extracts against bacterial Quorum sensing of Staphylococcus aureus. Materials and Methods: Thirteen strains of Staphylococcus aureus were isolated from patients with dental implant infection and identified. The plant species were collected from vicinity gardens of Fars Province and extracted using 96% ethanol. The anti-QS and antimicrobial susceptibility methods were then carried out to evaluate their bactericidal and QS properties with the use of Agrobacterium tumefaciens NTL/PZLR4. Furthermore, the biofilm production of the isolates was evaluated by microtiter plate (MTP) assay. Ethical Considerations: This study with research ethics codes 01-16-1-1959 and 73/118248 has been approved by research ethics committee at Islamic Azad University, Jahrom and research sciences branch, respectively. Findings: The results of the study disclosed that the extract of raspberry blossom possesses significantly (p< 0.05) anti-QS property (>21 mm). The anti-QS activity was proved by creating clear halo sides of the wells formed by Agrobacterium tumefaciens NTL/PZLR4. Moreover, the extracts of tarragon, wheat flower, flixweed and basil showed antimicrobial properties. Conclusion: According to the anti-biofilm and anti-QS properties of raspberry blossom extract against the isolates of Staphylococcus aureus, it could be considered as a mouthwash against dental bacterial infection with the identification of active compounds in the raspberry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهام پیشگر | Elham Pishgar
Department of Microbiology, Islamic Azad University of Jahrom, Fars, Iran.
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی جهرم، فارس، ایران.

میلاد مخفیان | Milad Makhfian
Department of Plant Pathology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
گروه بیماری‌شناسی گیاهی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5680-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048352.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات