، جلد ۲۱، شماره ۵، صفحات ۲۱-۳۱

عنوان فارسی نقش محدودیت کالری بر بیان ژن پروتئین‌های پوشش‌دهنده بافت چربی و مقاومت به انسولین پس از ۸ هفته رژیم غذایی پرکالری در رت‌های نر
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: تجمع بیش‌ از حد چربی یکی از مهم‌ترین مکانیسم‌های ابتلا به دیابت نوع 2 و ایجاد مقاومت به انسولین است. بر همین اساس، در این مطالعه تأثیر محدودیت کالری بر پروتئین‌های پوشش‌دهنده بافت چربی که از لیپولیز بافت چربی جلوگیری می‌کنند را مورد بررسی قرار می‌دهیم. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، از 30 سر رت نر بالغ نژاد اسپراگوداولی (وزن 20±200) استفاده شد. ابتدا رت‌ها به دو گروه (غذایی استاندارد و رژیم غذایی پرکالری) تقسیم شدند. سپس گروه رژیم غذایی پرکالری پس از 8 هفته به‌صورت تصادفی در دو زیرگروه کنترل و محدودیت کالری قرار گرفتند. در نهایت، مقدار بیان ژن پری‌لیپین 1 و 5 به روش Pcr و مقاومت به انسولین نیز با استفاده از شاخص هما مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: وزن و مقاومت به انسولین گروه غذای پرچرب افزایش معنی‌داری نسبت به گروه محدودیت کالری و غذای استاندارد داشت (005/0p≤). مقاومت به انسولین بین گروه محدودیت کالری و غذای استاندارد اختلاف معنی‌داری نداشت (394/0=p). بیان ژن پری‌لیپین 1 در بافت چربی گروه پرکالری به‌صورت معنی‌داری ‌بیش‌تر از گروه محدودیت کالری بود (005/0p≤). بیان ژن پری‌لیپین 1 در بافت عضلانی در گروه غذای پرچرب نسبت به گروه محدودیت کالری و غذای استاندارد افزایش معنی‌داری داشت (005/0p≤). گروه محدودیت کالری از بیان ژن پری‌لیپین 5 ‌بیش‌تری نسبت به گروه غذای پرچرب و گروه غذای استاندارد برخوردار بود (005/0 p≤). نتیجه‌گیری: محدودیت کالری احتمالاً از طریق تأثیر بر پروتئین‌های پوشش‌دهنده بافت چربی و درنتیجه کاهش تجمع چربی می‌تواند از ایجاد مقاومت به انسولین جلوگیری کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Role of Caloric Restriction on Lipid Coat Proteins Gene Expression and Insulin Resistance after 8 Weeks High Caloric Diet in Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Excessive fat accumulation is one of the most important mechanisms of type 2 diabetes and insulin resistance. Accordingly, in this study, we will examine the effect of caloric restriction on lipid coat proteins that prevent lipolysis of the adipose tissue. Materials and Methods: In this study, 30 adult male Sprague-Dawley rats (200 ± 20 weight) were used. First, rats were divided into 2 groups (standard and high-calorie diet). After 8 weeks, the high-calorie diet group was randomly assigned to two subgroups: caloric restriction and high-fat diet. Finally, the amount of perilipin 1 and 5 genes expression evaluated by Pcr and insulin resistance evaluated by HOMA index. Findings: The weight and insulin resistance of the high-fat diet group was significantly higher than the standard and calorie restriction group (p≤0.005). Insulin resistance was not significantly different between the caloric restriction and standard group (p = 0.394). The expression of perilipin 1 in the adipose tissue of the high-fat diet was significantly higher than the caloric restriction group (p ≤0.005). The expression of perilipin 1 gene in skeletal muscle in the high-fat diet group was significantly higher than the calorie restriction and standard diet groups (p≤0.005). The calorie restriction group had more perilipin 5 expressions than the high-fat diet and the standard group (p ≤0.005). Conclusion: The caloric restriction may be due to the effect on lipid coat proteins and, as a result, a decrease in fat accumulation, that it can prevent insulin resistance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محسن ثالثی | Mohsen Salesi
Department of Exercise Physiology, Shiraz University, Shiraz, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

محمد مهرتاش | Mohammad Mehrtash
Department of Exercise Physiology, Shiraz University, Shiraz, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

فرهاد دریانوش | Farhad Daryanoosh
Department of Exercise Physiology, Shiraz University, Shiraz, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

نادر تنیده | Nader Tanide
Stem Cell Research Center, Department of Pharmacology, Faculty of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
مرکز تحقیقات سلول‌های بنیادی، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4622-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048401.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات