، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۷۴-۸۱

عنوان فارسی اثر مونوسدیم گلوتامات و ال – کارنیتین بر ساختار و تراکم سلول‌های گرانولار مخچه در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: مونوسدیم گلوتامات (MSG) به عنوان تثبیت کننده و چاشنی غذایی با کاربرد گسترده در غذاهای آماده می باشد. مصرف بیش از حد MSG استرس اکسیداتیو را در نواحی مختلف مغز ا افزایش می دهد. مطالعه حاضر اثر محافظت کننده عصبی ال-کارنیتین را بر مسمومیت MSG در سلول­های گرانولار مخچه موش های صحرایی بررسی می­نماید. مواد و روش ها: تعداد 48 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی در 6 گروه کنترل، شاهد (دریافت کننده نرمال سالین)، گروه دریافت کننده سدیم منو گلوتامات (MSG، 3 درصد)، گروه دریافت کننده ال کارنیتین (L-Carnitine، 200میلی­گرم برکیلوگرم) و گروه های دریافت کننده سدیم منو گلوتامات و ال- کارنیتین با دوزهای 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (MSG+L-Carnitine100, MSG+L-Carnitine200) قرار گرفتند. پس از پایان دوره یک ماهه تیمار، حیوانات با روش پرفیوژن ترانس کاردیالی قربانی شدند و مطالعات هیستوپاتولوژیک بر روی مخچه صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که تراکم سلول های گرانولار در فولیای IV ، V و VI مخچه در گروه MSG نسبت به گروه های کنترل و شاهد کاهش معنی داری دارد. هم­چنین، گروه MSG+L-Carnirine200 در هر سه فولیای مورد بررسی تراکم بالاتری از سلول­های گرانولار را نسبت به گروه MSG نشان داد. نتیجه گیری: تیمار با ال-کارنیتین توانسته است سبب حفاظت سلول­های گرانولار مخچه موش­های صحرایی در برابر مسمومیت با MSG شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Monosodium Glutamate and L-Carnitine on Density and Structure of Granular Cells of Cerebellum in Rat
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: Monosodium glutamate (MSG) is a widely-used flavor enhancer and stabilizer in ready-made or packaged foods. The excessive use of MSG has been shown to increase oxidative stress in different regions of the brain. In this study, the neuroprotective effect of L-carnitine was investigated against MSG intoxication in granular cell of cerebellum in rats. Materials and Methods: 48 adult male Wistar rats were randomly divided into 6 groups: the control, sham (normal saline treated), MSG (3%), L-Carnitine200, MSG+L-Carnitine100 and MSG+L-Carnitine200. After 30 days of treatment, through transcardialy perfusion, the rats were sacrificed and histopathological analyses were conducted on cerebellum. Results: The results indicated that the density of granular cells in cerebellar folium IV, V and VI of rats in the MSG group had significantly decreased in comparison to that of the control and sham groups. Furthermore, the MSG+L-Carnitine200 group showed the higher density of granular cells compared with the MSG group in the three folia. Conclusion: Treatment with L-Carnitine could protect the granular cells in cerebellum against MSG intoxication in rats.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مژده فتاح زاده | Mojdeh Fattahzadeh
Department of Biology, College of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

محمد امین عدالت منش | Mohammad Amin Edalatmanesh
Department of Biology, College of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5256-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048452.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات