، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۸۳-۹۳

عنوان فارسی بهینه‌سازی تشخیص همزمان سالمونلا و اشرشیاکلی O۱۵۷:H۷ در فرآورده‌های گوشتی و بررسی میزان آلودگی با روش Multiplex PCR
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: سالمونلا و اشرشیا کلی از مهم ترین پاتوژن­های آلوده­کننده مواد غذایی به­ ویژه فرآورده­های گوشتی هستند. تشخیص سریع، اختصاصی و همزمان این پاتوژن­ها با انتخاب و بهینه­سازی ژن­های اختصاصی از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف تشخیص توأم سالمونلا و اشریشیا کلی O157:H7 در فرآورده­های گوشتی و بررسی میزان آلودگی بر مبنای تکثیر دو ژن rfbE و invA با روش Multiplex PCR در استان زنجان واقع در شمال غربی ایران انجام گرفت. مواد و روش­ها: تعداد 74 نمونه گوشت به صورت تصادفی از نواحی مختلف استان زنجان جمع­آوری شد. 25 گرم از هر نمونه گوشت در 225 میلی­لیتر محیط مولر هینتون براث به طور کامل یکنواخت­سازی و گرماگذاری گردید. جدایه­های باکتری خالص­سازی شد و استخراج DNA انجام گردید. تکثیر همزمان قطعات ژنی rfbE و invA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و با بهینه­سازی واکنش PCR چندگانه انجام گرفت. در نهایت، حساسیت این روش با تلقیح رقت­­های مختلف از باکتری­ها به نمونه­های گوشتی بررسی گردید. یافته‌ها: از بین 74 نمونه گوشتی، تعداد 6 نمونه (1/8 درصد) به اشریشیا کلی O157:H7، تعداد 4 نمونه (4/5 درصد) به سالمونلا و تعداد 2 نمونه (7/2 درصد) به هر دو باکتری آلوده بودند. واکنش PCR چندگانه در تشخیص توام هر دو پاتوژن در کمترین رقت تلقیح شده به نمونه­های گوشتی نیز از حساسیت بالایی برخوردار بود. نتیجه‌گیری: در این مطالعه، واکنش PCR چندگانه بر اساس ژن­های بیماری­زایی سالمونلا و اشریشیا کلی O157:H7 جهت تشخیص سریع و همزمان این پاتوژن­ها با حساسیت و اختصاصیت بالا بهینه شد. واکنش PCR چندگانه به منظور شناسایی همزمان پاتوژن­های منتقله از راه غذا در کنترل آلودگی­های مواد غذایی روش قابل اعتمادی است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فرآورده‌های گوشتی، سالمونلا، اشریشیا کلی O157،H7، Multiplex PCR

عنوان انگلیسی Optimization of a Multiplex PCR for Simultaneous Detection of Foodborne Pathogens Salmonella spp. and Escherichia coli O157:H7 and Contamination Prevalence Assay in Meat Products
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: Salmonella spp. and Escherichia coli O157:H7 are the most common bacterial foodborne pathogens contaminating food products especially meat. It is essential to detect the pathogens rapidly, specifically, and simultaneously by selection and optimization of suitable reference genes. The present study was conducted to simultaneously detect E. coli O157:H7 and Salmonella spp. in meat products and contamination prevalence assay by using multiplex PCR based on rfbE and invA genes amplification in Zanjan province, northwest of Iran. Materials and Methods: A total of 74 meat samples were obtained from various regions of Zanjan province, randomly. 25 grams of each meat sample was completely homogenized in 225 ml of Mueller-Hinton broth growth medium and incubated. Bacterial strains were purified and DNA extraction was performed from purified bacterial isolates. Simultaneous amplification of rfbE and invA gene fragments was done with specific primers by optimization of a multiplex PCR. Finally, the sensitivity of the method was evaluated by inoculation of the bacteria to the meat. Results: Out of 74 meat samples, 6(8%), 4(5.4%), and 2(2.7%) samples were positive for E. coli O157:H7, Salmonella, and both E. coli O157:H7-Salmonella, respectively. Multiplex PCR indicated high sensitivity for simultaneous detection of the pathogens in lowest dilution of the bacteria that had been inoculated to the meat. Conclusion: In this study, a multiplex PCR was optimized based on Salmonella spp. and E. coli O157:H7 virulence genes for rapid and simultaneous detection of the pathogens with high sensitivity and specificity. Multiplex PCR as a reliable tool for rapid and simultaneous detection of foodborne pathogens to prevent contamination of food products.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین مرسلی | Hossein Morsali
Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

گلناز اسعدی تهرانی | Golnaz i Asaadi Tehran
PhD in Molecular Genetic, Department of Genetics, Faculty of Basic Sciences, Zanjan Branch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran
دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی،گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

حانیه اسعدی | Hanieh Asaadi
Department of Microbiology and Parasitology, Faculty of Medicine, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
گروه میکروب‌شناسی و انگل‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

سجاد یزدان ستاد | Sajjad Yazdansetad
Department of Microbiology, Faculty of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران

رضا نجف پور | Reza Najafpour
Department of Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4834-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048523.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات