، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۲۹-۳۹

عنوان فارسی تأثیر افزودن پروتئین وی و اسیدهای آمینه‌ی شاخه‌دار به نوشیدنی کربوهیدراتی بر شاخص‌های آسیب عضلانی پس از فعالیت مقاومتی برون‌گرا در مردان جوان تمرین نکرده
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر افزودن BCAA و پروتئین وی به نوشیدنی کربوهیدراتی بر شاخص‌های آسیب عضلانی پس از فعالیت مقاومتی برون‌گرا بود. مواد و روش‌ها: 24 مرد سالم غیر ورزشکار به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی به سه گروه 8 نفره شامل: گروه 1) مکمل اسیدهای آمینه شاخه‌دار(1/0 گرم بر کیلوگرم) + گلوکز(1/0 گرم بر کیلوگرم)، گروه 2) مکمل پروتئین وی(1/0 گرم بر کیلوگرم) + گلوکز(1/0 گرم بر کیلوگرم) و گروه 3) دارونما- مالتودکسترین (2/0 گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند.  آزمودنی ها در هر گروه،30 دقیقه قبل از انجام فعالیت عضلانی مورد نظر، 300 سی‌سی نوشیدنی مخصوص خود را به صورت دوسوکور مصرف نمودند. اندازه‌گیری سطوح آنزیم‌های کراتین کیناز (CK) ولاکتات دهیدروژناز LDH)) سرم و درد عضلانی در زمان‌های پیش از آزمون و 24، 48 و 72 ساعت پس از آزمون انجام شد. برای بررسی نتایج، از روش تجزیه و تحلیل واریانس (آنووا) با اندازه‌گیری مکرر و در صورت معنادار شدن از آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. 24 یافته‌ها: 24 ساعت پس از آزمون، سطوح CK و LDH و درد عضلانی در هر دو گروه مکمل نسبت به دارونما تفاوت معنی‌دار داشت (به ترتیب، 015/0، 001/0 و 001/0)؛ هم‌چنین، 48 ساعت پس از آزمون، سطوح CK و LDH در هر دو گروه مکمل نسبت به گروه دارونما تغییرات معنی‌داری داشت (به ترتیب، 001/0 و 015/0). نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که هم مکمل اسیدهای آمینه‌ی شاخه‌دار و هم مکمل پروتئین وی می‌توانند به خوبی آسیب عضلانی و احساس درد ایجاد شده پس از تمرین مقاومتی را کاهش دهند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین وی، اسید آمینه‌ی شاخه‌دار، آسیب عضلانی، فعالیت مقاومتی

عنوان انگلیسی The Effects of Adding Whey Protein and Branched-chain Amino Acid to Carbohydrate Beverages on Indices of Muscle Damage after Eccentric Resistance Exercise in Untrained Young Males
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background: The aim of this study was to evaluate the effects of supplementation of Branched-Chain Amino Acids (BCAAs) plus carbohydrate (CHO) and whey protein plus CHO on muscle damage indices after eccentric resistant exercise. Materials and Methods: Twenty four untrained healthy males participated in this study. They were randomly divided into three groups, BCAA +glucose (0.1+0.1g/kg) supplement group (n=8), Whey+glucose (0.1+0.1g/kg) supplement group (n=8), and placebo (malto dextrin 0.2g/kg) group (n=8). Each subject consumed a carbohydrate beverage with addition of whey protein or branched-chain amino acid or placebo 30 minutes before exercise in a randomized,double-blind fashion. Serum levels of Creatine Kinase (CK), Lactate dehydrogenase (LDH), and muscle pain were measured before, 24, 48, 72 h after exercise. Follow-up analyses included 1-way repeated measures ANOVAs, and Bonferroni post hoc comparisons. Results: 24 h after test, serum levels of CK, LDH and muscle pain in both supplement groups were increased less than placebo group (0.015, 0.001 and 0.001, respectively). Also, the levels of CK and LDH showed significant changes in both intervention groups compared to placebo group at 24 h (0.001, 0. 015, respectively). Similarly, significant differences in the levels of CK and LDH between groups were observed. Conclusion: These data indicate that muscle damage and pain after resistant exercise were reduced by an ingestion of either BCAA drink or whey protein drink.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فواد عسجدی | Foad Asjodi
Board Member of Sport Nutrition in IMFARC (Iran Football Medical Assessment and Research Center), Tehran, Iran
عضو بورد تغذیه ورزشی ایمفارک (مرکز ارزیابی های پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران) ، تهران، ایران

حمید محبی | Hamid Mohebi
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Guilan University, Rasht, Iran
گروه آموزشی فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

ابراهیم میرزاجانی | Ebrahim Mirzajani
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

عظیمه ایزدی | Azimeh Izadi
Student Research Committee, Department of Biochemistry and Diet Therapy, Nutrition Research Center, Faculty of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
کمیته ی تحقیقات دانشجویی، گروه بیوشیمی و رژیم درمانی، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4776-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048538.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات