، جلد ۱۸، شماره ۵، صفحات ۳۳-۴۸

عنوان فارسی تولید و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوکپسول‌های ژلاتینی حاوی عصاره روغنی آنغوزه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آنغوزه تلخ با نام علمی Ferula assa-foetida یکی از داروهای رایج است که به عنوان ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر اساس مصارف سنتی، این دارو می‌تواند به عنوان یک داروی بی‌خطر و موثر علیه طیف وسیعی از بیماری‌ها به ویژه عفونت‌های باکتریایی مقاوم مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه تولید نانوکپسول‌های ژلاتینی حاوی عصاره روغنی آنغوزه تلخ و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آنها می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی بر روی نانوکپسول‌های ژلاتینی حاوی اسانس آنغوزه (2، 4 و 6 درصد وزنی)، گلیسرول (25 درصد وزنی) به عنوان پلاستیلایزر و گلوتارآلدئید به عنوان متصل کننده صورت گرفت. مورفولوژی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی و هم‌چنین عملکرد نانو کپسول‌ها با توجه به استاندارد کشور آمریکا بررسی شدند و به کمک اسکن با میکروسکوپ الکترونی، ABTS و آزمون میکروبیولوژیکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: نانو کپسول‌های ژلاتینی فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال ضعیفی داشتند، در حالی که نانوکپسول‌های ژلاتینی حاوی آنغوزه سطح بالایی از اثرات آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال را نشان دادند. بیشترین میزان اثر نانوکپسول‌ها در ترکیب با غلظت (8 درصد) آنغوزه مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: نانو کپسول‌های ژلاتینی ادغام شده با آنغوزه علاوه بر داشتن شکل فیزیکی بسیار مناسب، یک آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال مناسب هستند که می‌توانند در تولید داروهای آنتی‌اکسیدان و آنتی باکتریال مورد توجه قرار گیرند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Production and Study of Antioxidant and Antibacterial Activities of Gelatin Nano-Capsules Containing Ferula Assa-Foetida Essential Oil
چکیده انگلیسی مقاله Background:  Ferula assa-foetida is one of the common medicines that was used as antiseptic with a view to traditional uses, it can be used as a safe and effective drug to treat diseases particularly resistant bacterial infections. This study aims to product gelatin nano- capsules containing Ferula assa-foetida essential oil and investigate their antioxidant and antibacterial activities. Materials and Methods: This experimental study was performed on gelatin nano-capsules containing Ferula assa-foetida essential oil (FAO) (2, 4, 6 and 8% w/w), glycerol (25% w/w) as plasticizer and glutaraldehyde as cross-linker. The morphology, antioxidant and antibacterial activities and operation of the nano-capsules were assessed according to American Standards by Scanning Electron Microscopy, ABTS, and microbiological tests. Results: Gelatin nano-capsules exhibited low antioxidant and antibacterial activities while gelatin nano-capsules incorporated with FAO exhibited excellent antioxidant and antibacterial. The highest rates of these effects were seen merged with 8% of FAO. Conclusion: Gelatin nano-capsules merged with FAO have excellent physical form, as well as they are an appropriate antioxidant and antibacterial that have been considered to produce antoxidant and antibacterial drugs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه جهانی | Somayeh Jahani
Tropical and Infectious Diseases Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

مسعود صالحی | Masoud Salehi
Tropical and Infectious Diseases Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran
استادیار بیماری های عفونی و گرمسیری، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

امین شکیبا | Amin Shakiba
Institute of Biotechnology, University of Shiraz, Shiraz, Iran
ایران، شیراز، دانشگاه شیراز، پژوهشکده بیوتکنولوژی

علی اصغر مرادی پور | Aliasghar Moradipour
University of Sistan va Baluchestan, Iran
کارشناسی ارشدنانوفیزیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران

فروزان فروزنده | Forouzan Forouzandeh
Tropical and Infectious Diseases Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran
کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3460-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048764.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات