|
، جلد ۱۸، شماره ۵، صفحات ۳۳-۴۸
|
|
|
عنوان فارسی |
تولید و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی نانوکپسولهای ژلاتینی حاوی عصاره روغنی آنغوزه |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: آنغوزه تلخ با نام علمی Ferula assa-foetida یکی از داروهای رایج است که به عنوان ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس مصارف سنتی، این دارو میتواند به عنوان یک داروی بیخطر و موثر علیه طیف وسیعی از بیماریها به ویژه عفونتهای باکتریایی مقاوم مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه تولید نانوکپسولهای ژلاتینی حاوی عصاره روغنی آنغوزه تلخ و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آنها میباشد. مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی نانوکپسولهای ژلاتینی حاوی اسانس آنغوزه (2، 4 و 6 درصد وزنی)، گلیسرول (25 درصد وزنی) به عنوان پلاستیلایزر و گلوتارآلدئید به عنوان متصل کننده صورت گرفت. مورفولوژی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی و همچنین عملکرد نانو کپسولها با توجه به استاندارد کشور آمریکا بررسی شدند و به کمک اسکن با میکروسکوپ الکترونی، ABTS و آزمون میکروبیولوژیکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: نانو کپسولهای ژلاتینی فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال ضعیفی داشتند، در حالی که نانوکپسولهای ژلاتینی حاوی آنغوزه سطح بالایی از اثرات آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال را نشان دادند. بیشترین میزان اثر نانوکپسولها در ترکیب با غلظت (8 درصد) آنغوزه مشاهده گردید. نتیجهگیری: نانو کپسولهای ژلاتینی ادغام شده با آنغوزه علاوه بر داشتن شکل فیزیکی بسیار مناسب، یک آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال مناسب هستند که میتوانند در تولید داروهای آنتیاکسیدان و آنتی باکتریال مورد توجه قرار گیرند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Production and Study of Antioxidant and Antibacterial Activities of Gelatin Nano-Capsules Containing Ferula Assa-Foetida Essential Oil |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Ferula assa-foetida is one of the common medicines that was used as antiseptic with a view to traditional uses, it can be used as a safe and effective drug to treat diseases particularly resistant bacterial infections. This study aims to product gelatin nano- capsules containing Ferula assa-foetida essential oil and investigate their antioxidant and antibacterial activities. Materials and Methods: This experimental study was performed on gelatin nano-capsules containing Ferula assa-foetida essential oil (FAO) (2, 4, 6 and 8% w/w), glycerol (25% w/w) as plasticizer and glutaraldehyde as cross-linker. The morphology, antioxidant and antibacterial activities and operation of the nano-capsules were assessed according to American Standards by Scanning Electron Microscopy, ABTS, and microbiological tests. Results: Gelatin nano-capsules exhibited low antioxidant and antibacterial activities while gelatin nano-capsules incorporated with FAO exhibited excellent antioxidant and antibacterial. The highest rates of these effects were seen merged with 8% of FAO. Conclusion: Gelatin nano-capsules merged with FAO have excellent physical form, as well as they are an appropriate antioxidant and antibacterial that have been considered to produce antoxidant and antibacterial drugs. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سمیه جهانی | Somayeh Jahani Tropical and Infectious Diseases Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
مسعود صالحی | Masoud Salehi Tropical and Infectious Diseases Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran استادیار بیماری های عفونی و گرمسیری، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
امین شکیبا | Amin Shakiba Institute of Biotechnology, University of Shiraz, Shiraz, Iran ایران، شیراز، دانشگاه شیراز، پژوهشکده بیوتکنولوژی
علی اصغر مرادی پور | Aliasghar Moradipour University of Sistan va Baluchestan, Iran کارشناسی ارشدنانوفیزیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران
فروزان فروزنده | Forouzan Forouzandeh Tropical and Infectious Diseases Research Center, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3460-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048764.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|