|
، جلد ۱۷، شماره ۱۱، صفحات ۱-۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات قره قاط و دارچین بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون کارگران مواجهه یافته با آلاینده های نیکل و کروم |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: نیکل و کروم فلزات سنگینی هستند که بعد از ورود به سیستمهای بیولوژیکی میتوانند رادیکالهای آزاد بسیار واکنش پذیر تولید نموده و با ماکرومولکولهای مختلف بدن بر همکنش نشان میدهند و موجب آسیب به آنها میشوند. هدف از این مطالعه تأثیر عصاره قره قاط و دارچین بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون کارگران مواجهه یافته با نیکل و کروم است. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی تعداد 99 نفر کارگر به 3 گروه مساوی تقسیم شدند: 1- گروه کنترل(سالم)، 2- گروه کارگران جوشکار مواجهه یافته با نیکل و کروم بدون دریافت عصاره (G) و 3- گروه کارگران جوشکار مواجه با نیکل و کروم با دریافت عصاره (B). ابتدا پارامترهای بیوشیمیایی در سرم خون همه افراد سه گروه سنجیده شد. سپس افراد گروه 3 به مدت چهار هفته و 2 بار در روز عصاره قره قاط به همراه چای - دارچین دریافت نمودند. در پایان دوره مجددا پارامترهای بیوشیمیایی در سرم خون افراد گروه 3 سنجیده و مورد مقایسه قرار گرفت. در این روش جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS، آزمونهای توصیفی و تحلیلی شامل تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه آنووا استفاده گردید. یافتهها: واریانس یک طرفه بین گروهی در برخی متغیرهای بیوشیمیایی بین سه گروه کنترل، G و B تفاوت آماری معنیداری نشان داد (05/0p<). همچنین واریانس یک طرفه درون گروهی نیز در برخی متغیرها معنیدار بود. نتیجهگیری: به دنبال مصرف عصاره قره قاط و چای-دارچین تغییرات مثبتی در پارامترهای بیوشیمیایی کارگرانی که در مواجهه با اثرات سمی نیکل و کروم هستند حاصل گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
قره قاط، فاکتورهای بیوشیمیایی، کروم، نیکل، چای – دارچین |
|
عنوان انگلیسی |
The Effects of Bilberry and Cinnamon on Blood Biochemical Parameters of Workers Exposed to Nickel and Chromium Contaminants |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Nickel and chromium are heavy metals whieh after arriving in biological systems can produce highly reactive free radicals in the body and interact with macromolecules cause damage to them. The purpose of this study, the effect of bilberry and cinnamon extract on blood biochemical factors in workers exposed to nickel and chromium. Materials and Methods: In this clinical trial, 99 workers were divided into 3 groups: group 1 (control), group 2 workers, welders exposed to nickel and chromium without extract (G) and group 3 workers, welders exposed to nickel and chromium with extracts (B). First biochemical parameters were measured in blood serum. Then the group 3, 2 times a day for four weeks, billberry juice and tea - Cinnamon received. Finally, Biochemical parameters in blood were measured and compared. SPSS software and descriptive statistics (mean±SD), T- independent and one-way ANOVA test were used to analyze the data. Results: Between group Variance in some biochemical variables between the three groups, control, G and B showed statistically significant differences (p< 0.05). Within-group variance was significant in some variables. Conclusion: After consumption of billberry juice and tea-cinnamon positive changes in biochemical parameters in workers who are exposed to the toxic effects of nickel and chromium was obtained. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ندا باغی نیا | Neda Baghinia Department of Biology, Islamic Azad University, Damghan, Iran گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
غلامحسن واعظی | Gholam Hassan Vaezi Department of Biology, Islamic Azad University, Semnan, Iran گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران
علی اکبر ملکی راد | Ali Akbar Malekirad Department of Biology, Payam Noor University, Tehran, Iran گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، تهران، ایران
محمودرضا باغی نیا | Mahmood Reza Baghinia Department of Urology, University of Medical Sciences, Arak, Iran گروه اورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3206-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048822.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|