|
، جلد ۱۷، شماره ۹، صفحات ۱۸-۲۶
|
|
|
عنوان فارسی |
نقش میکروبیوتای رودهای در سلامت و مروری کوتاه بر نقش مکملهای پروبیوتیکی و پریبیوتیکی در پیشگیری از چاقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: چاقی به عنوان شایعترین مشکل بهداشتی، زمینهساز بروز بسیاری از بیماریهای مزمن، از عوامل ژنتیکی و محیطی تاثیر میپذیرد. گزارش تفاوت در میکروبیوتای رودهای افرد چاق با افراد لاغر و وجود ارتباط دو طرفه بین آنها، منجر به ایجاد زمینههای تحقیقاتی در خصوص اثرات میکروبیوتای رودهای در بروز چاقی گردیده است. از طرف دیگر، استفاده از مکملهای غذایی فراسودمند، اثرات مفیدی در پیشگیری از چاقی نشان دادهاند. هدف مطالعه حاضر بررسی تفاوت جمعیت باکتریایی افراد چاق با افراد عادی، نقش آنها در هموستاز انرژی و مکانیسم اثرات مکملهای پروبیوتیکی و پریبیوتیکی در پیشگیری از چاقی بود. مواد و روشها: در این مطالعه مروری تمامی مقالات ثبت شده در پایگاههای علمی اطلاعاتی معتبر از سال 2000 تا 2014 با کلید واژههای پروبیوتیک، پریبیوتیک، چاقی و میکروبیوتای رودهای، استخراج و نتایج آنها مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: بخشی از میکروبیوتای رودهای، استخراج انرژی از مواد غذایی را تسهیل و آن را در بافت چربی ذخیره مینماید. در میکروبیوتای رودهای افراد چاق، شمار باکتریهای باکترووئیدس کمتر و فرمیکوتس بیشترند و در افراد لاغر برعکس میباشد. تفاوت در استخراج انرژی مربوط به تفاوت در ترکیب میکروفلور رودهای است. باکتریهای گونه Archaea ساکن در محیط روده نیز، با افزایش کارایی و قابلیت تخمیر پلیساکاریدهای غیر قابل هضم، تولید الکترونها و خارج کردن انرژی در دسترس در هموستاز انرژی دخالت میکنند. ترکیبات پریبیوتیکی با تحریک رشد باکتریهای مفید روده، افزایش تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و تعدیل ترشح هورمونهای گوارشی در روند پیشگیری از چاقی نقش دارند. نتیجهگیری: مطالعات بیشتری در ارتباط با شناسایی گونههای خاص باکتریهای پروبیوتیکی و سایر غذاهای فراسودمند به منظور پیشگیری از چاقی پیشنهاد میگردد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروبیوتیک، پریبیوتیک، چاقی، میکروبیوتای رودهای |
|
عنوان انگلیسی |
The Role of Intestinal Microbiota in the Health and a Short Review on the Probiotic and Prebiotic Supplements in Obesity Prevention |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Obesity, the most common health problem, can result in the incidence of many chronic diseases. genetic and environmental factors can affect its incidence. Differences in the population of gut microbiota in lean and obese subjects and interaction between them, has led to a field of investigation about the effects of intestinal microbiota in the obesity occurrence. In the other hand, the use of functional foods has been shown positive effects in the prevention of obesity. This study was aimed to assess the differences between gut microbiota in obese and normal people, their roles in energy homeostasis and the mechanisms of probiotics and prebiotics in the management of obesity. Materials and Methods: All articles indexed in the valid scientific data bases published between 2000 And 2014 were Searched and reviewed using probiotics, prebiotics, obesity and gut microbiota as key words and results were examined. Results: A group of gut microbiota facilitates energy extraction from the diet that results in fat storage in adipose tissues. bacteroidetes as a residing bacterial in the gut is in fewer amount, inversely, firmicutes as another residing bacterial is in higher amount in obese people, and it changed in lean individuals, inversely. Differences in the extraction of energy in subjects were attributed to differences in the composition in gut microbiota. archaea species that resident in the gut involved in energy homeostasis through increasing the ability of fermentation, electron production and removing the energy. In addition to, the probiotic and prebiotic supplements have roles in the prevention of obesity via stimulating the growth of beneficial bacteria, production of short chain fatty acids, modulating the secretion of hormones involved in energy homeostasis. Conclusion: Further studies are needed to identify the specific probiotic bacteria and other effective functional foods in management of obesity. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Probiotics, Prebiotics, Obesity, Intestinal microbiota |
|
نویسندگان مقاله |
یاسر خواجه بیشک | yaser Khaje Bishak , Department of Nutrition, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز، ایران
لاله پیاهو | Laleh payahoo , Department of Nutrition, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
عزیز همایونی راد | Aziz Homayouni Rad Department of Food Science and Technology, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
بهجت شکروش | Behjat Shokrvash Department of Health Education and Promotion School of Health, Tabriz university of Medical Sciences, Tabriz, Iran گروه آموزش و ارتقا سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1800-4&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048844.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله مروری |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|