، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۶۶-۷۳

عنوان فارسی مقایسه اثرات عصاره هیدرواتانلی پسته و شربت روی در مهار رشد سلول های رده K۵۶۲ درشرایط برون تنی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: لوسمی نوعی بیماری پیش رونده و بدخیم بافت‌های خون ساز بدن است. پسته درختی دو پایه، از نظر جغرافیایی در مناطق وسیعی از حوزه مدیترانه و خاورمیانه رویش دارد. رده سلولی K562 به عنوان مدل آزمایشگاهی فاز حاد لوسمی مزمن میلوئیدی انسانی در نظر گرفته می‌شود. در مطالعه حاضر اثرات مهاری رشد شربت روی به عنوان یک ترکیب شیمیایی حاوی روی در مقایسه با عصاره هیدرواتانلی دانه پسته به عنوان یک ترکیب گیاهی با ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی در کاهش انواع سرطان‌ها، مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، دانه پسته از اطراف کرمان جمع‌آوری شد. در دمای اتاق خشک گردید و عصاره‌گیری به روش خیساندن به مدت 48 ساعت انجام شد. رده سلولی K562 در محیط کشت 1640-RPMI، غنی شده با سرم جنین گاوی 10 درصد و 50 درصد استرپتومایسین – پنی‌سیلین انکوبه شد. اثرسایتوتوکسیک عصاره هیدرواتانولی دانه پسته برضد سلول‌های سرطانی K562 در سه فاصله زمانی توسط روش MTT ارزیابی شد. جذب نوری توسط دستگاه الایزا در طول موج 540 نانومتر اندازه‌گیری شد. بررسی داده‌ها بااستفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آنالیز یک طرفه وآزمون توکی تست صورت گرفت. سطح معنی‌داری نیز کمتر از 001/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: تیمار با عصاره هیدرواتانولی دانه پسته در 24 ساعت و در غلظت 100 میکروگرم بر میلی‌لیتر و شربت روی در 48 ساعت، غلظت 5/12 میکروگرم بر میلی‌لیتر و 72 ساعت، غلظت 50 میکروگرم بر میلی‌لیتر سبب مهار رشد نیمی از سلول‌های سرطانی K562 شدند .نتایج حاصل از تغییرات مورفولوژی سلولی تحت تاثیر عصاره پسته و شربت روی نشان‌دهنده تغییرشکل غیرعادی سلول‌ها می‌باشدکه احتمالا حاکی از آپوپتوز و نکروز می‌باشد. نتیجه‌گیری: زمان و غلظت در مقابل اثرسایتوتوکسیکی پسته اثر توأم دارد در حالی که در شربت روی، زمان به تنهایی اثر دارد. پسته با دارا بودن ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا می‌تواند در کنار شربت روی با غلظت کم به عنوان یک هدف بالقوه در مهار سلول‌های K562 در درمان سرطان خون بررسی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لوسمی، سایتوتوکسیک، K562، عصاره پسته، شربت روی

عنوان انگلیسی The Comparison Between Hydroethanolic Extraction of Pistacia Atlantica and Suzin Effects on Growth Inhibition of K562 Cell Line in Vitro Condition
چکیده انگلیسی مقاله Background: Leukemiais a malignant and progressive disease of the Hematopoietic tissues of the body. The pistacia atlantica tree base, the geographic in large areas of the Mediterranean and the Middle East is growing. K562Cell class is considered as laboratory model of chronic phase of human CML. We compared the growth inhibitory effects SUZIN as a chemical compared with pistacia atlantica as a combined Zn plant antioxidant capacity in reducing cancer has been studied. Materials and Methods: Pistachio nut was collected from around Kerman, then they were dried in room temperature and extraction was performed for 48 hours by maceration method. K562 cell class was incubated in medium RPMI-1640 fortified with 10%(v/v) FBS and 50% Streptomycin-Penicillin. Cytotoxic effect of hydro-ethanolic extract of pistacia atlantica against cancer cells K562 was evaluated in three interval by MTT method. Light absorbance by Eliza device was measured in wave length 540 nm. Statistical analysis was performed using SPSS15 software and ANOVA test. Results: Pistacia atlantica in 24h and in concentration 100&mug/ml andSuzin in48h and in 12.5 &mug/ml,72 h and in 50 &mug/ml induced growth inhibition half of the cells were K562. Results obtained from changes in cell morphology influenced by hydro-ethanolic extract of pistacia atlantica and SUZIN suggest abnormal transformation of cells that probably represents apoptosis and necrosis. Conclusion: Time and concentration against cytotoxic effect of Pistacia atlantica have the combined effect. Whileiron supplementation, alone time is due. Special concentration of pistacia atlantica having high antioxidant capacity with the Suzincan be considered as a potential target for inhibiting K562 cells in treatment of blood cancer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pistacia atlantica extract, Leukemia, Cytotoxic, Suzin, K562

نویسندگان مقاله فاطمه کی خایی | Fatemeh Keikhaei
Department of Biology,Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایران

نوشین نقش | Nooshin Naghsh
Department of Biology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایران

مهرداد مدرسی | Mehrdad Modaresi
Department of Biology, Khorasgan(Isfahan)Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد خوراسگان(اصفهان)، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2372-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048879.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات