، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۳۵-۴۶

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره گیاه چویل(Ferulago angulata) با انواع آنتی بیوتیک‎های رایج درمانی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‎های درمانی باعث ایجاد مقاومت دارویی شده است. استفاده گسترده از آنتی بیوتیک‎ها عامل ایجاد جهش(موتاسیون) در میکروارگانیسم بوده و باعث ظهور میکروارگانیسم‎های جدید و مقاوم به آنتی‎بیوتیک‌های رایج می‎شود. هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد‎میکروبی عصاره‎های آبی و اتانولی گیاه چویل بر باکتری‎های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، انتروباکتر ائروژینوزا و یرسینیا انتروکولیتیکا و مقایسه آن با آنتی‌بیوتیک‎های رایج درمانی می‎باشد. مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی، بعد از جمع آوری گیاه چویل از ارتفاعات استان چهارمحال و بختیاری عصاره‎گیری با استفاده از روش ماسراسیون انجام شد. از آزمون انتشار دیسک به روش کربی- بوئر برای ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی استفاده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با استفاده از روش رقت لوله‎ای تعیین گردید. یافته‎ها: بیش‎ترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 40 میلی‎گرم بر میلی‎لیتر مربوط به باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و کم‎ترین قطر هاله در این غلظت مربوط به باکتری گرم منفی انتروباکتر ائروژینوزا بود. حداقل غلظت مهار کنندگی عصاره آبی و اتانولی برای انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 64 و32 میلی‎گرم بر میلی‎لیتر و حداقل غلظت کشندگی عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص آن به ترتیب 128 و 64 میلی‎گرم بر میلی‎لیتر بود. نتیجه‎گیری: عصاره اتانولی چویل در مقایسه با آنتی بیوتک‎های رایج درمانی اثر بازدارندگی بیش‎تری روی برخی سویه‎های مورد مطالعه داشت. هم‎چنین عصاره‎های چویل بر باکتری‌های گرم مثبت در مقایسه با باکتری‌های گرم منفی اثر بازدارندگی بیشتری را نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی بیوتیک، مقاومت دارویی، چویل، قطر هاله عدم رشد

عنوان انگلیسی The Comparison of Antimicrobial Effects of Chevil (Ferulago Angulata) Extract with a Variety of Common Therapeutic Antibiotics In Vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background: The overuse of therapeutic antibiotics results in the drug resistance. The excessive use of antibiotics causes the mutations in the microorganisms and the emergence of new microorganisms which are resistant against the common antibiotics. With regard to limitations and known side effects of antibiotics, the exploring of antimicrobial compounds seems necessary. The purpose of this study is to evaluate the antimicrobial effects of aqueous and ethanolic extracts of Chevil against Staphylococcus epidermidis PTCC 1435, Yersinia enterocolitica PTCC 1221 and Enterobacter aeruginosa PTCC 1151 and to compare them with the common therapeutic antibiotics. Materials and Methods: In this experimental study, after collecting plants from the highlands of Chaharmahal va Bakhtiari province, the extraction was carried out by the maceration method. To evaluate the antimicrobial activity, Disc diffusion test with Kirby-Bauer method was used. The Minimum Inhibitory Concentrations (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) were determined by using the dilution method. Results: The highest inhibition zone diameter in 40 mg/ml was related to Staphylococcus epidermidis and the minimum diameter in this concentration was related to Gram-negative bacteria, Enterobacter aeruginosa. MIC of aqueous and ethanolic extracts for Enterobacter aeruginosa 64 and 32 mg/ml and MBC of ethanolic and aqueous extracts of Enterobacter aeruginosa were 128 and 64 mg/ml respectively. Conclusion: The ethanolic extract of the Chevil compared with the common therapeutic antibiotics had more inhibitory effect on studied bacteria. Furthermore, Chevil extracts showed greater inhibitory effect on Gram-positive bacteria in comparison with Gram-negative bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریده طباطبایی یزدی | Farideh Tabatabaei Yazdi
Mashhad, Ferdowsi University of Mashhad, Faculty of Agriculture, Department of Food Science and Technology
مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی

بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizade Behbahani
Ph.D studentt of Food Microbiology, Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشجوی دکترای میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مریم حیدری سورشجانی | Maryam Heidari Sureshjani
MSc Student of Food Microbiology, Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2707-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048906.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات