، جلد ۱۶، شماره ۹، صفحات ۲۵-۳۵

عنوان فارسی اثر مکمل‌یاری ال-آرژینین در بهبود وضعیت آنتی‌اکسیدانی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و ترکیب بدن در افراد مبتلا به پیش دیابت
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: با توجه به این که پیش دیابت یکی از اختلالات افزایش دهنده خطر ابتلا به دیابت می‎باشد، این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل‎ یاری ال-آرژینین در بهبود وضعیت آنتی‎اکسیدانی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و ترکیب بدن در افراد مبتلا به پیش دیابت انجام شد. مواد و روش‎ها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر روی 46 فرد مبتلا به پیش دیابت انجام گرفت. بیماران در گروه مداخله (23 نفر) و گروه دارونما )23 نفر) به ترتیب 3 گرم در روز ال- آرژینین و دارونما (3 کپسول 1 گرمی) را به مدت 8 هفته دریافت کردند. اندازه‎گیری‎های تن سنجی، ترکیب بدن، دریافت غذایی و آزمایشات بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)، فعالیت آنزیم‎های سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز سرم نیز اندازه‎گیری گردید. آزمون‎های تی زوجی، تی مستقل و تحلیل کوواریانس برای داده‎های کمی مورد استفاده قرار گرفتند. یافته‎ها: 38 بیمار (19 نفر در هر یک از دو گروه) مطالعه را به پایان رساندند. پس از تعدیل عوامل مخدوش‎گر، تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر ترکیب بدن، شاخص‎های تن سنجی و دریافت غذایی در انتهای مطالعه مشاهده نشد (تمامی موارد 05/0p<). اما افزایش معنی داری در میزان سطح TACسرم در انتهای مطالعه در گروه مداخله مشاهده گردید (001/0p <). نتیجه‎گیری: مکمل یاری با 3 گرم ال- آرژینین در روز به مدت 8 هفته بدون تغییر در ترکیب بدن سبب افزایش سطح TACسرم در بیماران مبتلا به پیش دیابت شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of L-Arginine Supplementation on Antioxidant Enzyme Activity, Total Antioxidant Capacity and Body Composition in Patients with Pre-Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background: Considering that pre-diabetes is one of disorders that increases developing of diabetes, this study was performed to investigate the effect of L-Arginine supplementation on antioxidant enzyme activity, total antioxidant capacity, and body composition in patients with pre-diabetes. Materials and Methods: A double-blinded randomized clinical trial was performed on 46 pre-diabetic patients. Patients in intervention (n=23) and placebo groups received 3g/day L-arginine and placebo (three 1gr L-arginine capsules), respectively for 8 weeks. Anthropometric, body composition, and dietary intake assessments, and also biochemical tests were done at baseline and end of study. Total Antioxidant Capacity (TAC), glutathione peroxidase enzyme and superoxide dismutase activity were measured. Paired t-test, independent t-test and ANOVA were used to analyze quantitative variables. Results: Thirty eight patients (19 subjects in each group) completed the study. After adjusting confounding factors, no significant difference in body composition, anthropometric indices and dietary intake was observed at the end of study (p< 0.05 in all factors), but a significant difference in TAC level was observed in the intervention group at the end of study (p< 0.001). Conclusion: Supplemenation with 3gr/day L-arginine for 8 weeks led to raised serum TAC level without changes in body composition in pre-diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant, L-arginine, Pre-diabetes

نویسندگان مقاله سیاوش فاضلیان | Siavash Fazelian
Department of Cellular and Molecular Nutrition, Faculty of Nutrition Science and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

احمد ساعدی صومعه علیا | Ahmad Saedi Someeh Olia
Department of Cellular and Molecular Nutrition, Faculty of Nutrition Science and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مریم میرفتاحی | Mrayam Mirftahi
Faculty of Food and Nutrition, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

مصطفی حسینی | Mostafa Hoseini
Department of Biostatistics, Faculty of Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

هاله صدرزاده یگانه | Haleh Sadrzade Yegane
Department of Community Nutrition, Faculty of Nutrition Science and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

جواد حشمتی | Javad Heshmati
Department of Cellular and Molecular Nutrition, Faculty of Nutrition Science and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

نازلی نمازی | Nazli Namazi
Student Research Committee Center, Faculty of Nutrition, Tabriz University Of Medical Science, Tabriz, Iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2323-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048965.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات