، جلد ۱۶، شماره ۸، صفحات ۱۰-۲۰

عنوان فارسی اثر مکمل پری بیوتیک اینولین غنی شده با الیگو فروکتوز بر سطح لیپیدهای سرم و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲: یک کار آزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله زمینه وهدف: با توجه به شیوع بالای دیابت و زمینه ساز بودن التهاب و اختلالات لیپیدی در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز بر سطح لیپیدهای سرم و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد وروش ها: در این کارآزمایی بالینی ، 52 بیمار دیابتی نوع 2 به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. افراد گروه آزمون (27n=)، روزانه 10 گرم پودر اینولین غنی شده با الیگو فروکتوز و افراد گروه شاهد (25n=)، روزانه 10 گرم مالتودکسترین به مدت 8 هفته دریافت کردند. دریافت های غذایی، شاخص های تن سنجی، hs-CRP و سطح لیپیدهای سرم در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 11.5انجام گرفت. آزمون های تی زوج، مستقل و تحلیل کوواریانس برای مقایسه متغیرهای کمی مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: در پایان مطالعه، کاهش معنی دار در میانگین غلظت کلسترول تام (28میلی گرم/دسی لیتر ، 10/14 %)، LDL-c(22 میلی گرم/دسی لیتر، 70/21 %)، کلسترول تام/ HDL-c (73/0، 70/20%) و LDL-c/ HDL-c (55/0،50/27%) در گروه اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز در مقایسه با گروه مالتودکسترین مشاهده گردید. کاهش در سطح تری گلیسرید، hs-CRP و افزایش در غلظت HDL-c در گروه اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز در مقایسه با گروه مالتودکسترین غیرمعنی دار بود. نتیجه گیری: یافته ها نشان داد مکمل اینولین غنی شده با الیگو فروکتوز با بهبود سطح لیپیدهای سرم و التهاب در بیماران دیابتی به کنترل این بیماری و عوارض ناشی از آن کمک می نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Oligofructose-Enriched Inulin Prebiotic Supplementation on the Lipid Profile and Inflammation in Patients with Type 2 Patients: A Randomized Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background: Considering the high prevalence of diabetes and developing cardiovascular diseases via dyslipidemia and inflammation in type 2 diabetic patients, the aim of the present study was to investigate the effects of Oligofructose-enriched inulin on serum lipid concentrations and inflammation in type2 diabetic patients. Materials and Methods: In this clinical trial, 52 patients with type 2 diabetes were assigned to one of two groups. Experimental group (n=27) received 10g/d oligofructose-enriched inulin and control group (n=25) received 10 g/d maltodextrin for 8 weeks. Dietary intakes, anthropometric measurements, hs-CRP and serum lipids concentrations were measured at the baseline and at the end of the study. Data were analyzed using SPSS software (verision11.5). Paired, independent t-test and ANCOVA were used to compare comparison of quantitative variables. Results: At the end of study, we observed significant decrease in total cholesterol (28.00 mg/dL, 14.10%), LDL-c (22.00 mg/dL, 21.7%), TC/HDL-c ratio (-0.73, 20.7%) and LDL-c/HDL-c ratio (-0.55, 27.5%) in oligofructose-enriched inulin compared with the maltodextrin group (p< 0.05). Changes in concentrations of triglycerides and high-density lipoprotein were not significant in oligofructose-enriched inulin compared to maltodextrin group. Conclusion: Oligofructose-enriched inulin supplementation with improving in inflammtion and lipid profile help in management of type 2 diabetes and its complications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهرام پورقاسم گرگری | Bahram Pourghassem Gargari
Department of Biochemistry and Diet Therapy, Nutrition Research Center, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مرکز تحقیقات علوم تغذیه، گروه تغذیه بیوشیمی و رژیم درمانی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

پروین دهقان | Parvin Dehghan
Nutrition Research Center, Student Research committee, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مرکز تحقیقات علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

الهام میرطاهری | Elham Mirtaheri
Student Research committee, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

زینب فغفوری | Zeynab Faghfouri
Student Research committee, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

پوران کریمی | Pouran Karimi
Student Research committee, Faculty of Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
کمیته تحقیقات دانشجوی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2385-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048973.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات