|
، جلد ۱۶، شماره ۶، صفحات ۱۴-۲۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات عصاره ی الکلی گلبرگ زعفران .Crocus sativus L بر پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش های صحرایی نر |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: گلبرگ زعفران حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات گلیکوزیدی، فلاونوئیدی و آنتوسیانین ها می باشد. با توجه به افزایش مصرف گیاهان دارویی در درمان بیماری ها و شناسایی اثرات جانبی آنها بر اندام های مختلف، تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات عصاره گلبرگ زعفران بر برخی متابولیت های خون در موش صحرایی نر انجام گرفته است. مواد و روش ها: بدین منظور پنج گروه شش تایی از موش های نر جنس ویستار مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل نرمال سالین و چهار گروه دیگر دوزهای (mg/kg body weight) 75، 150، 225 و450 از عصاره الکلی گلبرگ زعفران را به مدت 14 روز به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. وزن بدن در روز 0، 7 و 14 اندازه گیری شد. پس از پایان دوره میزان کلسترول، تری گلیسرید، کراتینین، پروتئین تام، آلبومین و آنزیم های ALT و AST سرم خون با استفاده از کیت های بیوشیمیایی اندازه گیری شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که، میزان آلبومین به طور معنی داری افزایش و کلسترول و AST به صورت وابسته به دوز نسبت به گروه کنترل کاهش یافتند (p< 0.05). مقادیر تری گلیسرید، کراتینین و پروتئین تام و همچنین میانگین افزایش وزن روزانه تغییرات معنی داری را نشان ندادندp>0.05)). نتیجه گیری: میزان افزایش درمقدار آلبومین و کاهش آنزیم های کبدی می تواند نشان دهنده ی عدم آسیب در بافت کبد می باشد. کاهش در کلسترول که احتمالا ناشی از ترکیبات فلاونوئیدی عصاره گلبرگ زعفران می باشد و عدم تاثیر بر وزن بدن، می توانند مزیتی در استفاده از گلبرگ زعفران باشند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنزیم های کبدی ، عصاره گلبرگ زعفران، لیپیدهای خون، موش صحرایی |
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Crocus Sativus Petals Extract on Blood Parameters in Rat |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Saffron (Crocus Sativus) petals consist of, glycosides, flavonoids, and anthocyanins. Due to the increasing use of medicinal plants in treatment of diseases and identifying their side effects on various organs, this study is to evaluate the effects of Crocus Sativus petals on biochemical blood parameters in male rats. Materials and Methods: In this experimental study, 30 male Wistar rats with the mean body weight of 215±15 g were randomly assigned into five groups of 6 animals each. Control group received normal saline (10 ml/kg) and treatment groups received 75, 150, 220 and 450 mg/kg body weight of saffron petals extract, for 14 days. Body weight measured in days 0, 7, and 14. At the end of experiment, serum levels of liver function marker enzymes such as AST and ALT, total proteins, albumin, creatinine, cholesterol and triglyceride were assessed. Results: Compared to control group, ethanol extract of saffron petals significantly increased serum albumin and also significantly decreased levels of serum cholesterol and AST (p< 0.05). No significant changes were observed on serum total proteins, creatinine, ALT, triglyceride levels and body weight in control and saffron groups (p>0.05). Conclusion: Increase in levels of albumin and decrease in liver enzymes may indicate the lack of liver damage. Reduction in cholesterol which is probably due to flavonoid extracts of saffron and no effect on body weight can be beneficial in the use of saffron petals. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Blood lipids, Liver enzymes, Rat, Saffron petals |
|
نویسندگان مقاله |
عاطفه بابایی | Atefeh Babaei Agriculture Faculty, Ferdowsi University of Mashhad, Iran دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
جواد آرشامی | Javad Arshami Department of Physiology Animals Science, Agriculture Faculty Ferdowsi University of Mashhad, Iran گروه فیزیولوژی، دام دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
علی رضا حق پرست | Ali Reza Haghparast Department of Immunology, Veterinary Faculty, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad,Iran گروه ایمونولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محسن دانش مسگران | Mohsen Danesh Mesgaran Department of Nutrition Animals Science, Agriculture Faculty Ferdowsi University of Mashhad, Iran گروه تغذیه دام، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2159-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2048993.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|