|
، جلد ۱۵، شماره ۱۰، صفحات ۳۳-۴۲
|
|
|
عنوان فارسی |
کاهش کلسترول سرمی با استفاده از باکتریهای پروبیوتیکی: راهکاری نوین برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای زنده ای هستند که در صورت مصرف در مقادیر کافی اثرات مفیدی بر روی میزبان دارند. طبق مطالعات متعدد، پروبیوتیکها در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها نقش دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی مطالعات انسانی و حیوانی در ارتباط با نقش پروبیوتیکها در کاهش کلسترول سرمی، مکانیسمهای مرتبط و مروری کوتاه بر غذاهای عملکردی پروبیوتیکی انجام شد. مواد و روشها: در این مقاله مروری، تمامی مقالات نمایه شده در پایگاههای علمی اطلاعاتی از سال 2000 تا 2012 با کلید واژههای بیماریهای قلبی- عروقی، کلسترول سرمی و پروبیوتیک بررسی و نتایج آنها ارائه گردید. یافتهها: پروبیوتیکها هم در غذاهای لبنی و هم در غذاهای غیر لبنی به کار میروند. امروزه نقش بسیاری از گونههای پروبیوتیکی در سلامتی انسان به خوبی شناخته شده است. از مجموع مطالعات انجام گرفته تا به امروز مشخص میشود که پروبیوتیکها از طریق مکانیسمهای متعددی چون اتصال کلسترول به دیواره سلولی پروبیوتیکها، تبدیل کلسترول به کوپروستانول و دفع از طریق مدفوع، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و نیز دکونژوگه کردن اسیدهای صفراوی، کلسترول سرمی را کاهش میدهند. نتیجهگیری: گونههای خاصی از پروبیوتیکها اثرات کاهندگی کلسترول را نشان دادهاند و گونههای دیگر پروبیوتیکی در دست مطالعه هستند. مطالعات بیشتری برای شناسایی بیشتر مکانیسمهای اثر کاهندگی کلسترول پروبیوتیکها و ارزیابی سالم بودن این میکروارگانیسمها نیاز است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بیماریهای قلبی- عروقی، پروبیوتیک، کلسترول سرمی |
|
عنوان انگلیسی |
Reduction of serum cholesterol level using probiotic bacteria: A new approach in prevention of cardiovascular diseases |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Probiotics are live microorganisms that have positive effects on the host when consumed in sufficient amounts. According to several studies, probiotics have beneficial effects on prevention and treatment of many diseases. The aim of this study was to review animal and human studies on the role of probiotics in reducing serum cholesterol, their mechanisms of action, and a brief explanation of functional probiotic foods. Materials and Methods: This review article focused on all papers indexed in scientific databases from 2000 to 2012 using the related keywords, including cardiovascular diseases, probiotics, and serum cholesterol. Results: Probiotics are used both in dairy and non-dairy products. Nowadays, the role of many probiotic strains in health is confirmed. From the studies done in this field, it can be inferred that probiotics through several mechanisms, such as binding cholesterol to cell walls of probiotics in intestine, conversion of cholesterol into coprostanol, production of short chain fatty acids, and deconjugation of bile acids, reduce serum cholesterol. Conclusion: Certain strains of probiotics have demonstrated cholesterol-lowering properties and others are under study. Further studies are needed to identify other mechanisms involved in lowering serum cholesterol and determine their safety |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Cardiovascular disease, probiotics, serum cholesterol |
|
نویسندگان مقاله |
لاله پیاهو | laleh payahoo Tabriz University of Medical Sciences دانشگاه علوم پزشکی تبریز
فریبرز اکبرزاده | Fariborz Akbarzadeh Tabriz University of Medical Sciences دانشگاه علوم پزشکی تبریز
مراد قالیباف | Morad Ghalibaf Islamic Azad University of Tabriz دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
عزیز همایونی راد | Aziz Homayouni Rad Tabriz University of Medical Sciences دانشگاه علوم پزشکی تبریز
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1800-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2049059.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|