، جلد ۱۵، شماره ۷، صفحات ۷۲-۷۹

عنوان فارسی بررسی اثر ضد جهش و ضد سرطانی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از ترخینه از طریق آزمون Ames
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مرگ و میر ناشی از سرطان در بسیاری از کشورها در چند سال اخیر در حال افزایش است. پروبیوتیک‎ها میکروارگانیزم‎های زنده‎ای هستند که مصرف آنها اثرات مفیدی را در سلامت مصرف کننده ایجاد می‎کند. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضد جهش و ضد سرطانی سویه‎های لاکتوباسیل جدا شده از ترخینه به منظور انتخاب سویه‎های بالقوه پروبیوتیک است. مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی، از 25 سویه لاکتوباسیل به منظور بررسی اثرات ضد جهش و ضد سرطانی استفاده شد. آزمون ضد جهش‎زایی مطابق آزمون Ames انجام گرفت. نتیجه آزمایش پس از انجام مقایسه بین نمونه‎های مورد آزمایش (سوسپانسیون باکتری لاکتوباسیل) و شاهد مثبت (آزید سدیم) و شاهد منفی (آب مقطر) مشخص گردید. جهت آنالیزهای آماری از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. یافته‎ها: اثر ضد جهشی تنها در 4 سویه لاکتوباسیل مشاهده شد. درصد مهار جهش در بالاترین سطح خود برابر با 38/60 درصد و در پایین‎ترین سطح خود برابر با 37/39 درصد بود. هم‎چنین درصد مهار جهش در میان این 4 سویه در حضور میکروزوم کبد موش نسبت به عدم حضور میکروزوم دارای اختلاف معنی‎داری بود(05/0p<). نتیجه‎گیری: از 25 سویه لاکتوباسیل، 4 سویه که اثرات ضد جهشی و ضد سرطانی بالاتری را داشتند به عنوان سویه‎های بالقوه پروبیوتیک انتخاب شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوباسیل، میکروزوم، سرطان، پروبیوتیک

عنوان انگلیسی Study of antimutagenic and anticancer effect of lactic acid bacteria isolated from Tarkhineh by Ames Test
چکیده انگلیسی مقاله Background: Deaths due to cancer have been increasing in many countries in recent years. Probiotics are live microorganisms that have beneficial effects on consumer’s health. The aim of this study was to investigate antimutagenic and anticancer effects of Lactobacilli strains isolated from Tarkhineh in order to select potential probiotic strains. Materials and Methods: In this experimental study, 25 strains of Lactobacillus that had previously been isolated from Tarkhineh were used. Antimutagenicity test was performed based on proposed method of Ames. The results of the test were individuated after comparison between samples (suspensions of Lactobacilli) and positive (sodium azide) and negative (distilled water) controls. SPSS version 16 was used for statistical analysis. Results: Antimutagenic activity was observed only in four strains of Lactobacilli. The inhibitory percentage in the four strains of Lactobacilli, in its highest level was equal to 60.38 and in its lowest percentage equal to 39.37%. Also, the inhibitory percentage of mutation among the four strains in the presence of microsome were significantly different (P< 0.05) than the absence of microsome. Adding the microsome of rat liver (S9) proved the anticancer effects of four Lactobacilli strains. Conclusion: Of the 25 strains of Lactobacilli, 4 strains which had the highest antimutagenicity effects were chosen as the potential probiotic strains.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactobacilli, Microsome, Neoplasm, Probiotic

نویسندگان مقاله صدیقه مهرابیان | Sedighe Mehrabian
Islamic Azad. University, North Tehran Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مریم تاج آبادی ابراهیمی | Maryam Tajabadi-Ebrahimi
Islamic Azad University, central Tehran Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مریم عباس احمدی | Maryam Abbas-Ahmadi
Islamic Azad. University, North Tehran Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

هدی بهرامی | Hoda Bahrami
Islamic Azad University, central Tehran Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی


نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1471-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2049100.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات