|
، جلد ۱۵، شماره ۷، صفحات ۷۲-۷۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر ضد جهش و ضد سرطانی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از ترخینه از طریق آزمون Ames |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: مرگ و میر ناشی از سرطان در بسیاری از کشورها در چند سال اخیر در حال افزایش است. پروبیوتیکها میکروارگانیزمهای زندهای هستند که مصرف آنها اثرات مفیدی را در سلامت مصرف کننده ایجاد میکند. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضد جهش و ضد سرطانی سویههای لاکتوباسیل جدا شده از ترخینه به منظور انتخاب سویههای بالقوه پروبیوتیک است. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، از 25 سویه لاکتوباسیل به منظور بررسی اثرات ضد جهش و ضد سرطانی استفاده شد. آزمون ضد جهشزایی مطابق آزمون Ames انجام گرفت. نتیجه آزمایش پس از انجام مقایسه بین نمونههای مورد آزمایش (سوسپانسیون باکتری لاکتوباسیل) و شاهد مثبت (آزید سدیم) و شاهد منفی (آب مقطر) مشخص گردید. جهت آنالیزهای آماری از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. یافتهها: اثر ضد جهشی تنها در 4 سویه لاکتوباسیل مشاهده شد. درصد مهار جهش در بالاترین سطح خود برابر با 38/60 درصد و در پایینترین سطح خود برابر با 37/39 درصد بود. همچنین درصد مهار جهش در میان این 4 سویه در حضور میکروزوم کبد موش نسبت به عدم حضور میکروزوم دارای اختلاف معنیداری بود(05/0p<). نتیجهگیری: از 25 سویه لاکتوباسیل، 4 سویه که اثرات ضد جهشی و ضد سرطانی بالاتری را داشتند به عنوان سویههای بالقوه پروبیوتیک انتخاب شدند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
لاکتوباسیل، میکروزوم، سرطان، پروبیوتیک |
|
عنوان انگلیسی |
Study of antimutagenic and anticancer effect of lactic acid bacteria isolated from Tarkhineh by Ames Test |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Deaths due to cancer have been increasing in many countries in recent years. Probiotics are live microorganisms that have beneficial effects on consumer’s health. The aim of this study was to investigate antimutagenic and anticancer effects of Lactobacilli strains isolated from Tarkhineh in order to select potential probiotic strains. Materials and Methods: In this experimental study, 25 strains of Lactobacillus that had previously been isolated from Tarkhineh were used. Antimutagenicity test was performed based on proposed method of Ames. The results of the test were individuated after comparison between samples (suspensions of Lactobacilli) and positive (sodium azide) and negative (distilled water) controls. SPSS version 16 was used for statistical analysis. Results: Antimutagenic activity was observed only in four strains of Lactobacilli. The inhibitory percentage in the four strains of Lactobacilli, in its highest level was equal to 60.38 and in its lowest percentage equal to 39.37%. Also, the inhibitory percentage of mutation among the four strains in the presence of microsome were significantly different (P< 0.05) than the absence of microsome. Adding the microsome of rat liver (S9) proved the anticancer effects of four Lactobacilli strains. Conclusion: Of the 25 strains of Lactobacilli, 4 strains which had the highest antimutagenicity effects were chosen as the potential probiotic strains. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Lactobacilli, Microsome, Neoplasm, Probiotic |
|
نویسندگان مقاله |
صدیقه مهرابیان | Sedighe Mehrabian Islamic Azad. University, North Tehran Branch دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مریم تاج آبادی ابراهیمی | Maryam Tajabadi-Ebrahimi Islamic Azad University, central Tehran Branch دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
مریم عباس احمدی | Maryam Abbas-Ahmadi Islamic Azad. University, North Tehran Branch دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
هدی بهرامی | Hoda Bahrami Islamic Azad University, central Tehran Branch دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1471-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2049100.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|