|
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۵۲-۵۹
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر ضد درد روغن زیتون در موشهای کوچک آزمایشگاهی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: زیتون ((Olea europaea L. از خانواده Oleaceae است و در طب سنتی روغن زیتون به عنوان یک ماده تسکین دهنده درد معرفی شده است، در این تحقیق اثر ضد دردی روغن زیتون در موش کوچک آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: دراین مطالعه تجربی ، اثر ضد دردی روغن زیتون توسط آزمون فرمالین و آزمون اسید استیک مورد بررسی قرار گرفت. روغن زیتون در مقادیر حجمی 1، 5 و 10 میلیلیتر بر کیلوگرم وزن بدن، مرفین در دوز 10 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن و ایندومتاسین در دوز 10 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن به عنوان داروهای ضد درد استاندارد به صورت درون صفاقی تزریق گردیدند. حیوانات گروه کنترل هیچ گونه تیماری دریافت نکردند. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: روغن زیتون تنها موجب کاهش معنیداری در درد القاء شده در فاز ثانویه آزمون فرمالین شد(001/0 p< ). روغن زیتون در آزمون اسید استیک نیز، تعداد انقباضات شکمی را به صورت معنیداری کاهش داد (001/0>p). نتیجهگیری: روغن زیتون موجب کاهش درد التهابی (فاز ثانویه آزمون فرمالین و آزمون اسید استیک) میشود، اما تاثیری بر کاهش درد نوروژنیک (فاز اولیه آزمون فرمالین) ندارد، هر چند مطالعات بیشتری برای تعیین اثرات درمانی آن مورد نیاز است |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ضد درد، آزمون فرمالین، موش، زیتون ((Olea europaea L.، آزمون انقباضات شکمی |
|
عنوان انگلیسی |
Antinociceptive effect of olive oil (Olea europaea L.) on mice |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: In traditional medicine, Olive oil (Olea europaea L.) from Oleaceae family is known as a remedy for alleviating pain. This study investigates the antinociceptive effects of olive oil on male adult NMRI mice. Materials and Methods: In this experimental study, using the acetic acid-induced writhing and formalin tests, the anticipative effects of olive oil were evaluated. Olive oil (1, 5, and 10 ml/kg bodyweight), morphine (10 mg/kg bodyweight), and indomethacin (10 mg/kg bodyweight), as standard drugs, were injected intraperitoneally. The control group did not receive any treatment. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey test. Results: Olive oil significantly decreased acetic acid-induced abdominal writhes (P< 0.001). Olive oil could only decrease the induced pain in the second phase of the formalin test (P< 0.001). Conclusion: Olive oil decreases inflammatory pain (the second phase of the formalin test and acetic acid-induced writhing tests), but it has no significant effects on neurogenic pain (the first phase of the formalin test). Further studies are required to elucidate the antinociceptive effects of olive oil. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
اکرم عیدی | Akram Eidi
سارا مقدم کیا | Sara Moghadam-kia
جلال زرین قلم مقدم | Jalal Zarringhalam Moghadam Neuroscience Research Center, Department of Physiology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran مرکز تحقیقات علوم اعصاب، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
شمسعلی رضا زاده | Shamsali Rezazadeh Institute of Medicinal Plants, ACECR, Tehran, Iran پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، تهران
مریم عیدی | Maryam Eidi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-818-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2049221.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|