، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۷-۲۷

عنوان فارسی توانایی آنتاگونیسم لاکتوباسیل‌های مقاوم به اسید و صفرا جدا شده از محصولات لبنی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هدف این بررسی مطالعه فعالیت ضد‌ میکروبی 22 سویه لاکتوباسیل‌ مقاوم به شرایط اسیدی و املاح صفراوی جدا شده از محصولات لبنی تخمیری لیقوان و شناسایی بیوشیمیایی و ملکولی سویه‌های منتخب به‌منظور انتخاب سویه‌های دارای پتانسیل پروبیوتیک بومی است. روش کار: در یک مطالعه بنیادی- کاربردی ارزیابی فعالیت ضد‌میکروبی این سویه‌ها با دو روش دولایه و حفره‌ای علیه باکتری‌های بیماری‌زا اشرشیا کلی، لیستریا اینوکوا، یرسینیا انتروکولیتیک، لیستریا مونوسایتوژن و استافیلوکوک اورئوس انجام گرفت. شناسایی این سویه‌ها با دو روش بیوشیمیایی و تعیین ترادف ناحیه S rDNA16 صورت گرفت. نتایج: در روش دولایه براساس قطر هاله عدم رشد ایجاد شده، سویه‌های مورد آزمایش در سه گروه بازدارنده، نیمه بازدارنده و غیر بازدارنده قرار گرفتند. در روش حفره‌ای اطراف چاهک‌های حاوی عصاره اسیدی سویه‌های C5i4,Y1l4,K2l3,C4i2,C6l2 و عصاره خنثی سویه C5i4 هاله عدم رشد مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، ترادف ناحیه S rDNA16 چهار سویهC4i2, C1d2, Y2c4, D3b1 که بالاترین درصد بازدارندگی باکتری‌های اندیکاتور (بالای80 درصد) را نشان می‌دادند تکثیر و توالی‌یابی شد. بر این اساس چهار سویه به ترتیب لاکتوباسیلوس پنتوسوس، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پنتوسوس و لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم شناسایی شدند. نتیجه گیری: باکتری‌های بومی جدا شده از فراورده‌های لبنی ایران بالقوه پروبیوتیک بوده و می‌توانند گزینه مناسبی به عنوان نگهدارنده طبیعی برای ممانعت از آلاینده‌های مواد غذایی باشند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوباسیل، آنتاگونیسم، روش حفره‌ای، روش دولایه، S rDNA16

عنوان انگلیسی Antagonistic ability of acid and bile tolerance Lactobacillus were isolated from dairy products
چکیده انگلیسی مقاله Background: In order to selected indigenous potential probiotic bacteria, we surveyed antagonistic activities of 22 strains of acid and bile tolerant Lactobacillus, isolated from traditional dairy products by biochemical and molecular methods. Methods and Materials: In a fundamental practical study assessment of antimicrobial activity of this strain with neutrallized and Dual layer two methods against bacterial pathogene such as E-coli, L.monocytogenes, S.auteus and Y.entercolitica was done. These strain were identified with two methods for determining of biochemical and sequence of 16Sr DNA. Results: Dual layer method based on the growth of zone diameter were estabilished in three groups of strains inhibitors, semi inhibitors and non inhibitors. Neutralize method around well acidic extract containing strains C5i4, Y144, K213, C4i2, C612 and neutral extract C5i4 zone blight strains was observed. Based on the results, sequence area 16Sr DNA of four strains inclulde C4i2, C1d2, Y2c4, D3b1 indicator bacteria that revealed the highest percentage of inhibitor effect of bacterial indicators, were duplicate and sequency. So four strains L.Bacilus Pentosus, L.Bacillus Bervis and L. Bacillus Paraplantarum, were indentifed respectivey. Conclusion: It seems that indigenous lactobacillus from Iranian dairy products have potential as probiotics. So use of them as bio preservative prevent food bacterial contamination.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم تاج‌آبادی ابراهیمی | Maryam Tajabady Ebrahimi


محمد امین حجازی | Mohamad Amin Hejazy


رضا غفاری | Reza Ghafary


پروانه جعفری | Parvaneh Jafari



نشانی اینترنتی http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-122-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2049411.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات