|
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۱-۷
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد واجزا سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجربه استرس اکسیداتیو میشود. هل، میوهی گیاه التاریا کارداموموم ماتون میباشد که احتمالاخواص آنتی اکسیدانی دارد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو میباشد. روش کار: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 54 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا 5 میلی لیترخون وریدی از آنها گرفته و پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون سنجیده شد. سپس به مدت 2 هفته هر روز مقدار 3 گرم هل و 1 گرم چای به صورت 100 میلی لیترعصاره آبی چای ـ هل به افراد داده شد و بعد از 2 هفته، مجدداً 5 میلی لیترخون وریدی ازهمان افراد گرفته شد ودوباره پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون اندازه گیری شد و مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم افراد قبل از مصرف چای ـ هل 64/0±96/1 و بعد از مصرف 46/0±23/2 میکرو مول در میلیلیتر (009/0p=) و میانگین پراکسیداسیون لیپیدی سرم قبل از مصرف چای ـ هل 58/3±97/14 و بعد از مصرف چای ـ هل 91/5±07/12 نانو مول در میلی لیتر بود (002/0p=). همچنین میانگین گروههای تیول سرم قبل از مصرف چای ـ هل 200/0±224/0 و بعد از مصرف آن 166/0±266/0میلی مول بود(141/0p=). نتیجهگیری: به نظر میرسد که عصاره چای ـ هل میزان استرس اکسیداتیو خون را کاهش دهد و در صورت استفاده معمول در رژیم غذایی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
استرس اکسیداتیو، آنتیاکسیدان، رادیکالهای آزاد، هل، چای |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of Cardamom- tea watery extract on oxidative stress |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Imbalance between the production of free radicals and the antioxidant defense system causes oxidative stress. The cardamom is the fruit of the Elettaria cardamomum maton which probably has an antioxidant property. Aim of this study is assess of effect of cardamom- tea watery extract on oxidative stress. Methods and Materials : This clinical trial research was carried out on 54 persons. Firstly 5ml venous blood was collected and the parameter of the oxidative stress in their blood was evaluated. Then they were given every day 3 grams of cardamom and 1 gram of tea as like as 100 ml cardamom- tea watery extract for two weeks. After 2 weeks 5 ml blood was collected and the parameters of oxidative stress in their blood serum was evaluted for the second time. The parameters of first and second group of bloods were compared by SPSS software. Results : The mean of total antioxidant capacity of serum before and after cardamom- tea extract were 1.96 ± 0.64 m mol/ml and 2.23 ± 0.46 m mol/ml respectively (p=0.009). The mean of lipid peroxidation before and after cardamom- tea were 14.97 ± 3.58 nmol/ml and 12.07 ± 5.91 nmol/ml respectively (p=0/002). The mean of total thiol group before and after cardamom- tea were 0.224 ± 0.200, 0.266 ± 0.166nmol respectively (p=0.141). Conclusion: The cardamom- tea reduces the amount of lipid peroxidation and enhanced the antioxidant markedly. So, the cardamom- tea decreases the amount of oxidative stress in blood. Ther- fore the cardamom- tea in the people diet is usful. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ندا باغی نیا | Neda Baghy Nia
شهربانو عریان | Shahrbanoo Oryan
علی فانی | Ali Fani
علی اکبر ملکی راد | Aliakbar Maleky Rad
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-119-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2736/article-2736-2049438.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه |
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|