، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۳۶۵۷-۳۶۶۷

عنوان فارسی تأثیر مکمل‌دهی سیر بر پاسخ برخی از شاخص‌های استرس اکسایشی خون، پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده
چکیده فارسی مقاله مقدمه: پژوهش حاضر به منظور تعیین تأثیر مکمل‌دهی سیر بر پاسخ آنزیم‌های ALT ، AST ، CPK و LDH خون زنان غیر فعال به دنبال یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع تجربی است که به صورت کارآزمایی بالینی  تصادفی انجام گرفت و در آن 20 زن غیر فعال داوطلب ( میانگین سنی 2/65 ± 23/15سال، شاخص توده‌ی بدنی 1/25 ± 22/93کیلوگرم بر مترمربع، در دو گروه 10 نفره ] گروه مکمل ( مصرف‌ روزانه دو قرص سیر 500 میلی‌گرمی، هر 12 ساعت یک عدد، به مدت 14 روز) و گروه دارونما( مصرف لاکتوز، دو نوبت در روز، هر 12 ساعت یک عدد) [ به‌صورت دوسویه کور شرکت نمودند. پس از دریافت رضایت‌نامه کتبی، آزمودنی‌ها در یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده حاضر شدند. شاخص‌های آنزیمی منتخب استرس اکسایشی در چهار مرحله (پیش از مکمل‌دهی، قبل، بلافاصله و 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی) با نمونه‌گیری از خون وریدی اندازه‌گیری شد. داده‌های به دست آمده از پژوهش به کمک نرم‌افزار spss نسخه 21 و با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل واریانس طرح تکراری به همراه آزمون تعقیبی بونفرنی و آزمون تی مستقل در سطح معنی‌داری 05/0، مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد، مصرف مکمل سیر به دنبال یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده، باعث تغییر معنی‌داری در شاخص‌های آنزیمی ALT  (0/001p=) و AST (0/001p=) شده است، در حالی که بر آنزیم‌های CPK (0/08p=)  و LDH (0/48p=) تأثیرمعنی داری نداشت. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش  بر اساس یافته های این پژوهش، به نظر می­رسد، مکمل‌دهی سیر می­تواند در کاهش آثار استرس اکسایشی ناشی از فعالیت مقاومتی فزاینده مؤثر باشد و به‌عنوان یک مکمل غذایی در فعالیت‌های ورزشی، برای ورزشکاران مفید واقع شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرین مقاومتی ، سیر، استرس اکسایشی، طب ورزشی

عنوان انگلیسی The effect of garlic supplementation on indices of blood oxidative stress response after an incremental resistance exercise
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: This study aimed to investigate the effect of garlic supplementation on oxidative stress markers (AST, ALT, LDH, and CPK) following progressive resistance exercise. Methods: This research was a double-blind clinical trial with repeated measures. After obtaining informed consent, 20 sedentary females participated in this study (age: 23.15±2.65 years, BMI: 22.93±1.25 kg.m2). They were then randomly assigned to two groups of garlic supplementation (N=10) and placebo (N=10). After 14 consecutive days of supplementation (500 mg garlic or lactose every 12 hours a day), all the participants performed a progressive resistance exercise protocol. The changes in oxidative stress markers were measured in four phases (before supplementation and before, immediately after and 24 hours after the resistance exercise protocol). The data were analyzed by repeated measures analysis of variance with Bonferroni post hoc test and independent t- test at significance level of P≤0.05. Results: The results showed that the garlic supplementation after resistance exercise significantly decreased some of oxidative stress markers, that is, ALT (p=0.001) and AST (p=0.001). However, other markers (LDH, CPK) did not change significantly. Conclusion: The results of this study showed that the garlic supplementation leads to a decrease in some of oxidative stress markers. Therefore, garlic supplementation may be able to reduce the oxidative stress following the progressive resistance exercise.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شهرام علامرضایی | shahram Gholamrezaeii
Department of Physical Education and Sport Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گیلان، ایران.

بهمن میرزایی | bahman Mirzaei
, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیبت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، گیلان، رشت.

حمید اراضی | hamid Arazi
, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیبت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، گیلان، رشت.

فرهاد رحمانی نیا | farhad Rahmaninia
Department of Physical Education and Sport Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیبت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، گیلان، رشت.


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-616-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050175.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات