، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۳۵۷۲-۳۵۸۲

عنوان فارسی تأثیر حجامت بر برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون گوسفند
چکیده فارسی مقاله مقدمه: حجامت تر یکی از روش­های درمانی طبّ سنّتی ایرانی است که به‌صورت ایجاد مکش و خون‌گیری در مواضع خاصی از بدن انجام می­شود. مواد و روش‌ها: دو آزمایش با هدف بررسی اثر حجامت بر ترکیبات بیوشیمیایی خون گوسفند انجام شد. ده رأس برۀ نر مهربان با میانگین وزن 3/24 ± 23/4 کیلوگرم به روش کاملاً تصادفی به دو گروه شاهد (بدون حجامت) و آزمایش (حجامت) تقسیم‌ شدند. در آزمایش اول، ترکیبات بیوشیمیایی خون حجامت با خون وریدی مقایسه شد. آزمایش دوم 7 روز پس از حجامت و با هدف بررسی تأثیر حجامت بر ترکیبات بیوشیمیایی خون وریدی انجام شد. یافته ­ها: مقادیر کلسترول، تری‌گلیسیرید، لیپوپروتیین با دانسیتۀ بالا، گلوتامیک پیروات آمینوترانسفراز و اسید‌اوریک خون حجامت تفاوت معنی­داری (0/05p≤) با خون وریدی داشت. مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی خون وریدی گروه شاهد نسبت به گروه حجامت تفاوت معنی­داری نداشتند. درعین‌حال، برخی از پارامترهای مذکور در اثر حجامت بهبود یافت. نتیجه‌گیری: بسیاری از ترکیبات دفعی خون حجامت بسیار بیشتر از خون وریدی بود. یک هفته پس از حجامت، برخی پارامترهای بیوشیمیایی نمونه‌خون وریدی گروه حجامت نسبت به نمونه‌خون گروه شاهد اندکی کاهش یافت. دفع مواد زائد خون در خون حجامت شاید نشان‌دهندۀ تأثیر مثبت حجامت بر پروفیل بیوشیمیایی خون باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برۀ نر، حجامت تر، پارامترهای بیوشیمیایی خون، خون حجامت.

عنوان انگلیسی Investigating the Effect of wet Cupping on some Biochemical parameters of lambs’ Blood
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Wet cupping is considered as a treatment procedure in traditional Iranian medicine, which is performed by creating suction and bleeding on special areas of the body. Materials: To examine the effect of wet cupping on the biochemical parameters of lambs' blood, two experiments were conducted. Ten male Mehraban lambs weighing 23.4±3.24 Kg were randomly assigned to two groups: control (no cupping) and experimental (cupping). Experiment 1 was designed for comparing biochemical parameters of the venous and cupping blood. Experiment 2 was conducted one week after performing wet cupping and aimed to investigate the effect of wet cupping on biochemical and haematological parameters of the venous blood. Results: There was s significant difference in serum total cholesterol (p< 0.041), triglycerides (TG) (p< 0.047), high-density lipoprotein (HDL) (p< 0.042), Serum glutamic pyruvic transaminase (SGPT) (p< 0.012) and uric acid (p< 0.009) between the venous blood and the cupping blood. No significant difference was observed between the control and experimental groups in terms of biochemical parameters. However, many of them improved in the cupping group. Conclusion: The amount of wastes in the cupping blood was much higher than those in the venous blood. One week after performing wet cupping, some of the biochemical parameters in the blood samples of the cupping group showed a slight decrease compared to those in the control group. Disposing of wastes in the cupping blood may indicate the positive effect of cupping on the biochemical profile of the blood.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شهروز بصیری | Shahrooz Bassiri
Department of Veterinary and Animal Science, Islamic Azad University, Sarab Branch, Sarab, Iran
گروه دام‌پزشکی و علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سراب، ایران.

شهرام واقفی | Shahram Vagefi
Department of Veterinary and Animal Science, Islamic Azad University, Sarab Branch, Sarab, Iran
گروه دام‌پزشکی و علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سراب، ایران.

داوود امین الرعایا | Davood Amonoroaia
Chahardah masum clinic-Tabriz
کلینیک چهارده‌‌معصوم، تبریز، ایران.


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-840-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050184.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده طب سنتی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات