، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۳۴۳۳-۳۴۴۳

عنوان فارسی تأثیر عصارۀ الکلی گیاهان بارهنگ و برگِ‌بو بر خواص ضد باکتری برخی از باکتری های گرم مثبت و منفی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: خواص ضدمیکروبی روغن‌ها و عصاره‌های گیاهی بر میکروارگانیسم‌های مختلف در مناطق مختلف گزارش شده است. در این تحقیق، تأثیر عصارۀ گیاهان برگِ‌بو و بارهنگ -جمع‌آوری‌شده از استان سمنان- بر تعدادی از باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی است. عصارۀ الکلی گیاهان بارهنگ و برگِ‌بو به‌روش سوکسله تهیه شد. اثر ضدباکتریایی عصاره‌ها به‌روش انتشار در چاهک بررسی شد. میانگین هالۀ عدم رشد پس از سه بار آزمون، اندازه‌گیری و ثبت شد. سپس حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی آن به‌روش رقیق‌سازی در چاهک بررسی شد. از نرم افزار Spss جهت آنالیز داده ها استفاده شد. نتایج به صورت فراوانی و درصد و میانگین و انحراف معیار بیان شده اند. یافته‌ها: بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ الکلی گیاه بارهنگ بر باکتری‌های گرم مثبت انتروکوک‌ فاسیوم و استافیلوکوک ‌اورئوس بود و عصارۀ برگِ‌بو بیشترین تأثیر را بر باکتری استافیلوکوک ‌اورئوس داشت. کمترین غلظت عصارۀ الکلی گیاهان برگِ‌بو و بارهنگ که باعث توقف رشد استافیلوکوک اورئوس شد برابر با 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود که قطر هاله‌ای برابر با 13 میلی‌متر را ایجاد کرد. نتیجه‌گیری: بیشترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ بارهنگ علیه استافیلوکوک ‌اورئوس و انتروکوک‌ فاسیوم بود و بیشترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ برگِ‌بو علیه باکتری استافیلوکوک ‌اورئوس بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Plant Extracts of Plantago major and Laurus nobilis on the Antimicrobial Properties of some of Gram-positive and Gram-negative Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Antimicrobial activity of oils, plant extracts on various microorganisms has been reported from different areas. In the present study, we tried to exam the activity of Plantago major and Laurus nobilis extracts collected from Semnan province on some of gram-positive and gram-negative bacteria. Methods: This is an experimental study. Plantago major and Laurus nobilis extracts were prepared by soxhlet method. Antibacterial activity was evaluated by agar well diffusion. Average of inhibition zone diameter was recorded after triplicate repeat. Microplate titration was used for investigation of Minimum inhibitory concentration and Minimum bactericidal concentration. Spss software used for data analysis. Data are presented as frequency and percentage and mean and standard deviation. Results: The highest antibacterial activity of plant extract on gram positive bacteria was on Enterococcus faecium and Staphylococcus aureus, and Laurus nobilis extract had the most effect on Staphylococcus aureus bacteria. The lowest concentration of alcoholic extract of Laurus nobilis and Plantago plants that stop the growth of Staphylococcus aureus was 100 mg / ml, with a halo diameter of 13 mm. Conclusion: The most antibacterial activity of plant extract was detected against Staphylococcus aureus and Enterococcus faecium and the highest antibacterial activity of Leaf extract against Staphylococcus aureus was obtained.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیوا میرکلانتری | Shiva Mirkalantari
, PhD of Microbiology, Department of Microbiology, Faculty of Medicine, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
گروه میکروبشناسی، دانشکدۀ علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.

کوثر فاتح | Kosar Fateh
, Student Research Committee, Faculty of Medicine, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
، کمیتۀ تحقیقات دانشجویی، دانشکدۀ علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-728-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050205.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده طب سنتی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات