|
|
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۸۱۶-۱۸۲۷
|
|
|
| عنوان فارسی |
بررسی مقایسه ای اثرات ضد میکروبی عصاره آبی گیاه هوفاریقون و میکروامولسیون تولید شده از آن بر سویه های کلینیکی گرم منفی |
|
| چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: هوفاریقون گیاهی با خاصیت دارویی است که در طبّ سنّتی به آثار ضدِافسردگی و ضدِمیکروبی آن اشاره شده است. در این تحقیق، با ارائهی فرم نوینی از عصارهی گیاه هوفاریقون بهصورت میکروامولسیون، خواص ضدِمیکروبی آن در قیاس با میکروامولسیون بر روی سویههای کلینیکی گرم منفی بررسی شد. مواد و روشها: در این پژوهش، از 10 نوع سویهی کلینیکی گرم منفی استفاده شد. ابتدا عصارهی آبی گیاه هوفاریقون در دمای جوش تهیه شد و سپس ساختار میکروامولسیونی آن با کمک 2 نوع امولسیفایر در مقیاس نانو فراهم شد. خواص ضدِباکتریایی دو مادهی فوق، با تعیین قطر هالهی ممانعت از رشد به روش دیسکدیفیوژن و تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) به روش میکروپلیت دایلوشن، ارزیابی شد. کدورت عصاره با دستگاه الایزاریدر تعیین شد. یافته ها: عصارهی هوفاریقون روی باکتری سالمونلاتیفی در غلظت 8 میلیگرم در میلیلیتر با قطر 42 میلیمتر بیشترین هاله را ارائه داد و میکروامولسیون آن روی همین باکتری در غلظت 0/1 میلیگرم در میلیلیتر هالهی 30 میلیمتری تشکیل داد؛ ولی روی سودوموناس عدم تشکیل هاله مشاهده شد. بیشترین اثر عصاره با حداقل MIC به میزان 0/01563 میلیگرم در میلیلیتر روی سالمونلا و برای شیگلا 0/00625 میلیگرم در میلیلیتر بود. MIC عصاره برای اشرشیاکلی و پروتئوس 0/5 میلیگرم در میلیلیتر و برای میکروامولسیون 025/ میلیگرم در میلیلیتر برای هر دو باکتری بود. نتیجهگیری: مقایسهی تأثیر عصارهی هوفاریقون و فرم نانوی تولیدشده از آن روی باکتریهای گرم منفی نشان داد فرم میکروامولسیونی عصاره در غلظت بسیار کمتر، اثر ضدِباکتریایی معادل عصارهی غلیظ داشت؛ لذا استفاده از این فرم در مطالعات بالینی داروهای گیاهی توصیه میشود. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
| عنوان انگلیسی |
Comparison of the antibacterial activity of aqueous extract Hypericom and its microemulsion form on Gram-negative clinical strains |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
H Introduction: Hypercom perfuratum has medicinal properties in traditional medicine with antidepressant and anti-microbial effects. In this study, a new form of aqueous extract of Hypercom was prepared as a micro emulsion form, and its antimicrobial properties was investigated in comparison with ordinary aqueous extract on clinical strains of gram-negative bacteria. Methods: Ten types of clinical strains were investigated in this work. Hypericum extract was prepared by water in boiling temperature and micro emulsion with the help of two types of emulsifiers. Antibacterial properties of the two materials were performed by determining the inhibition zone in a disk diffusion method and the measurement of minimum inhibitory concentrations (MIC) by the microplate dilution and a ELISA reader device. Results: Salmonella typhi has the highest zone of inhibition around 42 mm at a concentration of 8 mg/ml for extract and 30 mm in 0.1mg/ml micro emulsion but Pseudomonas had no zone. The MIC with microplate for Salmonella had greatest effect on the amount of 0.01563 mg/ml for Shigella concentration of 0.00625 mg/ml respectively. MIC for E. coli and Proteus extract 0.5 mg/ml and the microemulsion 0.025 mg/ml for both bacteria. Conclusion: Comparison of Hypercom extract and its microemulsion form on gram negative bacteria confirmed that microemulsion in lower concentrations had the antibacterial effect equal to aqueous extract. The use of microemulsion of the extract was recommended in clinical study of herbal medicines. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
| نویسندگان مقاله |
مریم صدرنیا | M sadrnia Department of Biology, Payame noor University, IR. Iran گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران ، ایران
محمد ارجمندزادگان | M Arjomandzadegan Infectious Diseases Research Center (IDRC), Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran ، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گروه میکروبشناسی و ایمنیشناسی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک.
قاسم حبیبی | G habibi Infectious Diseases Research Center (IDRC), Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-444-1&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050252.pdf |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
گیاهان دارویی |
| نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|