|
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۴۸۰-۱۴۸۹
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر ترکیبی سرکهی سیب و عسل بر چربیهای خون |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: اختلالات لیپیدی از مهمترین عواملی هستند که در ایجاد و پیشرفت ضایعات قلبی- عروقی نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی نقش و کاربرد اثر ترکیبی عسل و سرکهی سیب بر چربیهای خون بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی است. روشها: این مطالعهیک کارآزمایی بالینی است که در بیمارستانهای آموزشی ولی عصر (عج) و امیرالمؤمنین (ع) شهرستان اراک انجام شد. نمونههای پژوهش 30 نفر بودند. از همهی آنها رضایتنامهی اخلاقی دریافت شد و به شیوهی تکگروهی قبل و بعد، تحت آزمون قرار گرفتند. ابتدا میزان چربیهای خون (کلسترول، تریگلیسیرید، LDL و HDL) آنها بررسی شد. سپس، 2 بار در روز در یک لیوان حاوی 200 سیسی آب، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب به آنها داده شد. بعد از 4 هفته سطح چربی خون آنها مجدداً ارزیابی شد و با استفاده از نرمافزار SPSS نسخهی 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که بعد از مداخله، میانگین و انحراف معیار تریگلیسرید قبل و بعد، بهترتیب 42/9±164/56 و 79/8±314/13 بود، میانگین و انحراف معیار کلسترول قبل و بعد، بهترتیب 58/13± 256/8و 31/26±137/7بود و میانگین و انحراف معیار کلسترول LDL قبل و بعد، بهترتیب 48/6±185/4و 25/07±120/43 بود که در هر سه مورد، کاهش معناداری را بعد از مداخله نشان میدهد؛ ولی میانگین HDL قبل 10/6± 43/30و میانگین بعد آن 16/1±64/03بود که نشاندهندهی افزایش معنادار آن بعد از مداخله است (0/001p=). نتیجهگیری: به نظر میرسد که اثر ترکیبی عسل و سرکهی سیب، نقش بسیار مؤثری در کاهش چربیهای مضر و افزایش چربی خوب در بیماران مبتلا به چربی خون بالا دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
عسل، سرکه ی سیب، هایپرلیپیدمی |
|
عنوان انگلیسی |
effect of apple vinegar and honey combination on lowering levels of blood lipids |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Lipid disorders of the most important factors involved in the development and progression of cardiovascular lesions, The aim of this study was to evaluate the role and use of a combination of honey and apple cider vinegar on blood lipids in patients with hyperlipidemia is. Methods: This study was clinical trial and its demonstrate in in Amiralmomenin and Vali- Asr hospital. 30 samples were selected that For one group before and after the intervention by ethical satisfaction. For subsequent investigations, levels of blood lipids are measured at the beginning of and 4 weeks after the intervention for the participants in groups using blood tests, in the intervention group administered one tablespoon each honey and apple vinegar in a glass containing 200cc water twice a day in addition to their usual lipid-lowering drugs. After 4 weeks, levels of blood lipids were measured in groups and were analyzed by SPSS v.20. Results: after intervention, result shown that TG Min & Sd before 314.13(79.8) and after164.56(42.9), CHOL(Min & Sd before 256.8(58.13) and after137.7(31.26), LDL Min & Sd before 185.4(48.6) and after120.43(25.07), have significant difference with group, and HDL) Min & Sd before 43.30(10.6) and after64.03(16.1), increased after intervention. Conclusion: This study demonstrated that a combination of honey and apple vinegar is very effective role in reducing bad fats and good fats increase in patients with high blood fat. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
apple vinegar ,honey, hyper lipoproteinemia |
|
نویسندگان مقاله |
سلیمان زند | soleiman zand , Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran. دانشگاه علوم پزشکی اراک
مختار محمودی | mokhtar mahmoudi Instructor, Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran. ، کارشناس ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکدهی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
محمد خواجه گودری | mohammad khajeh goodari tabriz university of science دانشگاه علوم پزشکی تبریز
پروانه عسگری | parvaneh asgari arak university of science دانشگاه علوم پزشکی اراک
مهدی عبداللهی | mahdi Abdollahi arak university of science دانشگاه علوم پزشکی اراک
فاطمه رفیعی | fatemeh rafiei Arak university of science دانشگاه علوم پزشکی اراک
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-563-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050272.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
طب سنتی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|