|
، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۲۷۱-۱۲۸۲
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه ی اثر آنتیاکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: این مطالعه برای مقایسهی اثرات آنتیاکسیدانی چایدارچین و قرهقات با چایدارچین و بادرنجبویه انجام گرفته است. مواد و روشها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 50 نفر از کارگران مرد پتروشیمی مواجههیافته با جیوه بهصورت تصادفی ساده در قالب دو گروه 25 نفری در آن شرکت کردند. پس از دریافت رضایتنامهی کتبی، ابتدا از هر کدام از افراد مقدار 5 میلیلیتر خون وریدی دریافت شد و شاخصهای استرس اکسیداتیو در آنها اندازهگیری گردید. سپس برای افراد گروه اول به مدت 30 روز، 100 میلیلیتر چای قرهقات و دارچین و به افراد گروه دوم 100 میلیلیتر چایبادرنجبویه و دارچین تجویز گردید. در پایان، دوباره از افراد هر دو گروه 5 میلیلیتر خون وریدی دریافت شد و پارامترهای استرس اکسیداتیو آن اندازهگیری و مقایسه گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آنالیز کوواریانس استفاده گردید. یافتهها: میزان آسیب DNA و پراکسیداسیون لیپیدی پلاسما در دو گروه تفاوت معنیداری را نشان داد (001/0p= و 042/0p=). شدت اثر آنتیاکسیدانی چایقرهقات- دارچین بر آسیب DNA (13/58± 36/163) بود و میزان پراکسیداسیون لیپیدی پلاسما (69/12± 46/134) نیز بیشتر از بادرنجبویه- دارچین (95/70± 05/352 و 39/16±40/138) بود. نتیجهگیری: به دنبال مصرف چایقرهقات- دارچین، اثرات آنتیاکسیدانی و محافظت ژنومی در پارامترهای استرس اکسیداتیو کارگران مواجههیافته با اثرات سمّی جیوه حاصل گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
قرهقات، دارچین، بادرنجبویه، استرس اکسیداتیو، کارکنان پتروشیمی |
|
عنوان انگلیسی |
Comparing the antioxidative effects of Vaccinium myrtillus - Cinnamomum tea and Melissa officinalis - Cinnamomum Tea on the oxidative stress in petrochemical workers |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: This study was carried out to compare the antioxidative effects of Melissa officinalis - Cinnamomum tea and Vaccinium myrtillus - Cinnamomum tea. Methods: This is a clinical trial performed on 50 petrochemical workers who were exposed to mercury. They were randomly divided into two groups of 25. After taking written informed consents, 5 ml venous blood was collected from each worker and its indicators of oxidative stress were measured. Then, the first group used 100 ml Vaccinium myrtillus - Cinnamon tea for thirty days and the second group were given 100 ml Melissa officinalis - Cinnamon tea for thirty days. At the end of the intervention, five ml venous blood was collected from both groups again and their oxidative stress parameters were measured and compared. To analyze data, descriptive statistics (mean and standard deviation) and analysis of covariance (ANCOVA) were performed. Results: DNA damage and plasma lipid peroxidation in both groups showed significant differences (p=0.001, p=0.042). The antioxidant effects of Vaccinium myrtillus – Cinnamon tea on DNA damage (163.36±58.13) and plasma lipid proxidation (134.46±12.69) were higher than those of Melissa officinalis – Cinnamon tea (352.05±70.95, 138.40±16.39) . Conclusion: After consuming Vaccinium myrtillus - Cinnamomum tea, antioxidative and genoprotective effects in workers exposed to toxic effects of mercury was obtained. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
داود فضلی | davood fazli Islamic Azad University دانشگاه ازاد اسلامی
غلامحسن واعظی | gholamhassan vaezi Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran,gh.vaezi@yahoo.com ، دکترای فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، سمنان، ایران.gh.vaezi@yahoo.com
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-473-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050298.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
کاربردی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|