|
، جلد ۵، شماره ۲، صفحات ۱۱۷۹-۱۱۸۹
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر مکمّلسازی کوتاهمدت شکلات تلخ قبل از یک جلسه فعّالیت فزایندهی ورزشی بر لیپید پراکسیداسیون عروقی در دختران جوان فعّال |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: فشار اکسایشی یکی از عوامل آسیبرسان بر بافتها محسوب میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر مکمّلسازی کوتاهمدت شکلات تلخ قبل از یک جلسه فعّالیت فزایندهی ورزشی بر لیپید پراکسیداسیون عروقی در دختران فعّال میباشد. مواد و روشها: تحقیق حاضر از نوع نیمهتجربی است و 16 نفر بعد از تکمیل فرم رضایتنامه در دو گروه تجربی (مصرف شکلات تلخ) و گروه کنترل (عدم مصرف شکلات تلخ) در تحقیق شرکت کردند. گروه تجربی 3 روز شکلات تلخ - هر روز به میزان 80 گرم - را مصرف کردند و بعد از سه روز، هر دو گروه در فعّالیت ورزشی فزاینده شرکت کردند. در سه مرحلهی قبل از فعّالیت فزایندهی ورزشی، بلافاصله بعد از فعّالیت و یک ساعت بعد از فعّالیت، نمونه خون وریدی جهت اندازهگیری پراکسید هیدورژن ( H2O2 ) و مالون دی آلدئید گرفته شد. یافتهها: سطح H2O2 و مالون دی آلدئید در گروه تجربی و کنترل در مقایسهای که بین مراحل بعد از فعّالیت و زمان ریکاوری با مرحلهی پایه انجام شد (مقایسهی درونگروهی) تغییر معنیداری نیافت (05/0 =p). با این حال گروه شکلات تلخ در مقایسه با گروه کنترل از مقدار H2O2 کمتری در هر سه مرحلهی قبل از ورزش (تجربی: 45/0 ± 25/1، کنترل:42/0 ± 08/2) (004/0=p)، بلافاصله بعد از ورزش (تجربی: 3/0 ± 68/1، کنترل:52/0 ± 16/2) (05/0 = p) و یک ساعت بعد از آن (3/0 ± 51/1، کنترل: 44/0 ± 18/2) برخوردار بود (006/0 = p). نتیجهگیری: احتمالاً مصرف کوتاهمدت شکلات تلخ در کنترل روند افزایشی شاخصهای لیپید پراکسیداسیون عروقی در جریان فعّالیتهای فزایندهی ورزشی در دختران فعّال مؤثر است |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ورزش، شکلات تلخ، دختران |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of short term dark chocolate supplementation pre-incremental exercise on vascular lipid peroxidation in active young girls |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction : Oxidative stress is considered as one of the factors that can damage tissues . The aim of this study was to investigate the effect of short term dark chocolate supplementation pre-incremental exercise on vascular lipid peroxidation in active young girls. Methods : This is a semi-experimental study. 16 active girls in two groups of experimental (dark chocolate supplementation) and control ( avoiding the use of chocolate) participated in this study after completing consent forms. Experimental group consumed dark chocolate ( 80 grams per day ) three days before exercise. After that, the two groups participated in a session of incremental exercise. Venous blood samples were taken in three stages for measurement of H2O2 and MDA concentration prior to exercise test, immediately and 1 hour after exercise. Results : MDA and H2O2 concentration in both groups had no significant changes after incremental exercise and recovery in comparing to basal state (intra group comparison) (p≥0.05). But experimental group compared to control group had a lower H2O2 level in three stages of basal state (experimental: 1.25±0.45, control: 2.08±0.42) (p=0.004), after exercise (experimental: 1.68±0.30, control: 2.16±0.52) (p=0.05) and recovery (experimental: 1.51±0.30, control: 2.18±0.44) (p=0.006). Conclusion : Short term dark chocolate supplementation maybe effective in controlling the upward trend of the lipid peroxidation during incremental exercise in young active girls. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Exercise, Dark chocolate, Girls |
|
نویسندگان مقاله |
نسیبه دولت آبادی فراهانی | دانشگاه الزهرا
افسانه شمشکی | دانشگاه الزهرا
بهروز بقایی | دانشگاه محقق اردبیلی
مهدیه ملانوری شمسی | دانشگاه تربیت مدرس
مهدی هدایتی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-309-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050305.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
سایر موارد |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|