Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۴۲۱-۴۳۵

عنوان فارسی تأثیر لیپوپلی‌ساکارید یرسینیا راکری بر پاسخ ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به روش تجویز داخل صفاقی و خوراکی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: یرسینیا راکری از عوامل بیماری­زای مهم ماهیان است که اخیراً به دلیل زیان­های اقتصادی در صنعت ماهی قزل آلای رنگین کمان در سراسر جهان توجه بیشتری را به­خود جلب کرده است. امروزه تحقیقات در مورد واکسن­های جدید خوراکی به دلیل راحتی و سهولت تجویز گسترش یافته است. هدف: در مطالعه حاضر، تأثیر لیپوپلی­ساکارید بر محافظت­کنندگی باکترین یرسینیا راکری در ماهی قزل آلا رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت.  روش کار: بدین منظور، 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان نوجوان به صورت تصادفی به 8 گروه در سه تکرار تقسیم شدند. گروه­های 1 تا 4 به ترتیب، بافر نمکی فسفات، باکترین، LPS  و باکترین +  LPSرا  به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. گروه­های 5 تا 8 به ترتیب بافر نمکی فسفات، باکترین، LPS  و باکترین +  LPSرا به صورت خوراکی دریافت کردند. نیمی از ماهیان موجود در هر تیمار، 60 روز پس از ایمن­سازی با 1LD50 از جدایه­ی حاد یرسینیا راکری به روش داخل صفاقی و نیم باقیمانده­ی ماهیان موجود در گروه­های دریافت­کننده­ی خوراکی باکترین، با 1LC50 از جدایه­ی حاد یرسینیا راکری به روش داخل حمام نیز چالش شدند. نتایج: نتایج الایزا نشان داد که LPS خوراکی به تنهایی قادر به افزایش ایمنی همورال در سرم نبود اما LPS به همراه  FKC توانست سطح پادتن در سرم و مخاط  را به طور قابل توجهی افزایش دهد (P < 0.05). بر اساس نتایج پس از چالش در گروه­های دریافت­کننده­ی تزریقی باکترین (G2 تا G4)، میزان درصد بقاء در چالش تزریقی به ترتیب  47/76 ، 82/58 و 94/52 به­دست آمد که به طور معنی­داری (05/0p < ) بیشتر از گروه های (G5 تا G7) به ترتیب با درصد بقاء 25، 65/17 و 29/35 بود. میزان درصد بقاء در چالش به­روش حمام در گروهای G5 تا G7 به ترتیب 5/37، 49/49 49/29 بود که به طور معنی­داری (05/0p < ) بیشتر از گروه شاهد (G1) بود. نتیجه­گیری نهایی: نتایج نشان داد که LPS دارای اثر معنی داری بر القای ایمنی محفاظتی  به ویژه در روش تزریق داخل صفاقی در برابر باکتری یرسینیا راکری است. به علت حفاظت قابل قبول، روش فوق می­تواند یک کاندید امیدوارکننده و جدید برای کنترل یرسینیوزیس در قزل آلای رنگین کمان باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Lipopolysaccharides (LPS) of Yersinia ruckeri on Immune Response in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) by Intraperitoneal and Oral Administration
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Recently, the researches about herbal medicines as substitutes for chemical drugs have risen in number. OBJECTIVES: To add more aspects to this research area, this study evaluated the changes in biochemical factors of the blood serum due to the consumption of Thymus daenensis extract and the effect of the period of its consumption into the diet of herd dogs. METHODS: Eight adult male dogs were chosen and fed with a fixed diet for 1 month. Then they were ran- domly assigned to two groups of four. The members of first (control) group were fed only with the fixed diet and the second group received 200mg/ml, administered as 1ml/kg of Thymus daenensis extract into their fixed diet. Finally, the dogs were bloodlet at 3 different times, namely before intervention, 7 and 14 days after the in- tervention to measure the factors of glucose, cholesterol, triglyceride, LDL and HDL, alanine aminotransferase and aspartate aminotransferases. RESULTS: Comparing to the control group and the starting point of this experiment, levels of FBS, LDL, TGL, CHOL, AST factors significantly decreased 14 days after intervention, but the HDL factor increased after 7 and 14 days of intervention (P< 0.05). The level of ALT factor did not change during period of the study (P> 0.05). CONCLUSIONS: Consequently, oral consumption of Thymus daenensis extract led to decrease in the amounts of glucose and lipids of blood and this herb can be recommended for treating diabetics and persons suffering from high cholesterol.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biochemistry, dog, serum, Thymus daenensis

نویسندگان مقاله Zahra Tulaby Dezfuly |
Graduated From the Faculty of Veterinary Medicine, Islamic Azad University of Shahrekord, Shahrekord,Iran

Mojtaba Alishahi |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

Masoud Ghorbanpoor |
Department of microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

Mohammad Reza Tabandeh |
Department of Biochemistry and Molecular Biology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.

Mehrzad Mesbah |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_73992_ee923c40b6a315816ac25ee780f9c393.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-2108648.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات