، جلد ۲۴، شماره ۲، صفحات ۸۸-۹۵

عنوان فارسی بررسی تأثیر یک دوره تمرینات هوازی و مصرف دارچین بر ظرفیت تام آنتیاکسیدانی در زنان فعال
چکیده فارسی مقاله اهداف: عدم تعادل بین تولید رادیکال‌های آزاد و سیستم دفاعی آنتی‌اکسیدانی بدن منجر به استرس اکسیداتیو می‌شود. علاوه براین، گیاهان دارویی می‌توانند آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از عوامل استرس‌زا را کاهش دهند. در این مطالعه، ما اثر همزمان ورزش هوازی با مصرف دارچین بر ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی بر زنان فعال را بررسی می‌کنیم. مواد و روش‌ها:  28 دانشجوی دختر رشته تربیت‌بدنی با محدوده سنی 30-20سال و میانگین BMI 71/22 کیلوگرم/مترمربع به‌طور داوطلبانه انتخاب و به‌صورت تصادفی به 5 گروه: 1- تمرین هوازی2- تمرین هوازی به همراه مصرف دارچین3- تمرین هوازی به همراه مصرف دارونما4- دارچین5- کنترل تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت 6 هفته و با شدت 80-65 درصد حداکثر ضربان قلب و فرمول سن -220 انجام شد. در ابتدا و انتهای مطالعه نمونه‌های خونی جمع‌آوری گردید و در سطح معناداری ( 05/0>p) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: (Total Antioxidant Capacity (TAC، اسید اوریک و بیلی روبین در گروه تمرین هوازی به همراه مصرف دارچین تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0>p). نتیجه‌گیری: احتمالاً انجام فعالیت ورزشی با شدت 80-65%حداکثر اکسیژن مصرفی بیش از 6 هفته به همراه  مصرف دارچین می‌تواند موجب بهبود ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی گردد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ورزش هوازی، دارچین، تمرین.

عنوان انگلیسی The effect of Aerobic Training and Cinnamon Zeylanicum Intake on Total Antioxidant Capacity in Active Women
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Imbalance between the production of free radicals and the antioxidant defense system leads to oxidative stress. In addition, plants can reduce stress-induced oxidative damage. In this study we evaluated the effects of aerobic exercise with cinnamon intake on serum oxidative capacity in active women. Materials & Methods: 28 female students of physical education with age range 30-20 years, and the average BMI 22/71 kg/m² were voluntarily selected and randomly divided to 5 groups: 1) aerobic exercise 2) aerobic exercise combined with cinnamon 3) aerobic exercise with placebo 4 ) cinnamon and 5) control group. Intensity aerobic exercise was performed for 6 weeks within 65-80% of maximum heart rate and formula was 220-age. Blood samples were collected at the beginning and end of the study and the significance level was set at (p< 0.05). Findings: TAC ( Total Antioxidant Capacity), uric acid and bilirubin in the aerobic exercise group with cinnamon consumption showed no significant difference (p< 0.05). Conclusion: Probably sports activities with 65-80% of maximal oxygen consumption intensity more than 6 weeks with the consumption of cinnamon can improve the TAC level in active women.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حمیده نخعی | H. Nakhaee
Department of Exercise Physiology, Alzahra University, Tehran, Iran.
کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا(س)، تهران، ایران.

پروانه نظرعلی | P. Nazarali
Department of Exercise Physiology, Alzahra University, Tehran, Iran.
دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا(س)، تهران، ایران.

پریچهر حناچی | P. Hanachi
Department of Biotechnology, Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran.
دانشیار، گروه بیوتکنولوژی دانشکده علون زیستی، دانشگاه الزهرا(س)، تهران، ایران.

مهدی هدایتی | M. Hedayati
Department of Biochemistry, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
دانشیار، گروه بیوشیمی، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2417-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201370.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات