|
، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۲۲۹-۲۳۵
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثر حفاظتی ال- کارنیتین و استیل ال- کارنیتین بر سطح گلوکز سرم و پراکسیداسیون لیپیدی در موشهای صحرایی دیابتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
اهداف: امروزه گرایش بهسوی داروهای جدید که عوارض جانبی کمتری دارند روزبهروز گسترش مییابد. مطالعات مختلف تاثیر الکارنیتین و استیلالکارنیتین را در کاهش عوارض ثانویه بیماری دیابت نوع اول نشان دادهاند. هدف این مطالعه، بررسی اثر تجویز خوراکی الکارنیتین و استیلالکارنیتین بر میزان گلوکز خون و پراکسیداسیون لیپیدی بافت مغز و کبد در رتهای دیابتی بود. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار بهطور تصادفی به پنج گروه؛ کنترل (موشهای سالم)، کنترلمنفی (موشهای دیابتی) و سه گروه دیابتی تحت تیمار تقسیم شدند. گروههای دیابتی با تزریق 110میلیگرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروههای تحت تیمار، هر کدام به ترتیب الکارنیتین، استیلالکارنیتین و الکارنیتین بههمراه استیلالکارنیتین (بهمیزان 300میلیگرم بر کیلوگرم) را بهصورت گاواژ بهمدت 30 روز دریافت نمودند. در پایان آزمایش، پراکسیداسیون لیپیدی، گلوکز سرم، پروفایل لیپیدی و آنزیمهای کبدی اندازهگیری شد. نتایج توسط آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و بهدنبال آن آزمون تکمیلی توکی تحلیل شدند. یافتهها: در گروه دیابتی تحت تیمار با الکارنیتین در مقایسه با گروه دیابتی بدون درمان، بهطور معنیداری غلظت گلوکز ناشتای خون، تریگلیسرید، کلسترول، کراتینین و آنزیمهای کبدی سرم، همچنین میزان مالوندیآلدئید بافت کبد کاهش و میزان HDL افزایش یافت (05/0p<). تجویز استیلالکارنیتین سبب کاهش مالوندیآلدئید بافت مغز و افزایش HDL سرم شد، اما بر سایر پارامترها اثر معنیدار نداشت. تجویز استیلالکارنیتین همراه با الکارنیتین، اثرات مثبت الکارنیتین را کاهش داد. نتیجهگیری: تجویز الکارنیتین در مقایسه با استیلالکارنیتین در کاهش عوارض ثانویه بیماری دیابت تاثیر بیشتری دارد. همچنین تجویز همزمان این دو ماده توصیه نمیشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Comparison the Protective Effects of L-Carnitine and Acetyl L-Carnitine on Blood Glucose and Lipid Peroxidation Level in Diabetic Rats |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Aims: New medications with less side-effect are increasingly noticed now a day. L-Carnitine and Acetyl L-Carnitine reduce the secondary side-effects of Type I diabetes. The aim of this study was to investigate the effects of oral administration of the materials on the blood glucose and the lipid per-oxidation of the liver and brain tissues in the diabetic rats. Materials & Methods: In the experimental study, 50 male Wistar rats were studied. The rats were randomly divided into five groups including control (the healthy rats), negative control (the diabetic rats), and three treatment diabetic groups. The diabetic groups received 110mg/Kg alloxan via injection to become diabetic. The treatment groups received L-Carnitine, Acetyl L-Carnetine, and L-Carnetine with Acetyl L-Carnetine (300mg/Kg) as gavage for 30 days. The lipid per-oxidation, the serum glucose, the lipid profile, and the liver enzymes were measured at the end of the experiment. Data was analyzed using one-way ANOVA followed by Tukey complementary test. Findings: The fasting blood concentration, triglyceride, cholesterol, creatinine, the serum liver enzymes, and the level of the liver tissue malondialdehyde significantly decreased in treatment diabetic group than diabetic group without any treatment, while HDL level increased as well (p< 0.05). The brain tissue malondialdehyde and the serum HDL decreased and increased due to the administration of Acetyl L-Carnitine, respectively. Nevertheless, it affected no other parameter significantly. The positive effects of L-Carnitine were reduced by the administration of Acetyl L-Carnitin with L-Carnitine. Conclusion: The administration of L-Carnitine further reduces the secondary side-effects of diabetes than Acetyl L-Carnitine. In addition, simultaneous administration of the materials is not recommended. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محمد رضا حاجی نژاد | M.R. Hajinezhad Basic Science Department, Veterinary Medicine Faculty, University of Zabol, Zabol, Iran گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
شقایق حاجیان شهری | Sh. Hajian Basic Science Department, Veterinary Medicine Faculty, University of Zabol, Zabol, Iran گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
سمیرا سقایی | S. Saghayei Basic Science Department, Veterinary Medicine Faculty, University of Zabol, Zabol, Iran گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
علیرضا سام زاده | A.R. Samzadeh-Kermani Basic Science Department, Veterinary Medicine Faculty, University of Zabol, Zabol, Iran گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
رضا نبوی | R. Nabavi Basic Science Department, Veterinary Medicine Faculty, University of Zabol, Zabol, Iran گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1888-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201465.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
فیزیولوژی پزشکی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|