، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۱۷۵-۱۷۹

عنوان فارسی تاثیر مصرف غلات صبحانه در کاهش وزن و شاخص توده بدنی افراد چاق و دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله   اهداف: امروزه شیوع چاقی نه‌تنها در کشورهای توسعه‌یافته، بلکه در کشورهای در حال توسعه نیز رو به افزایش است. استفاده از یک وعده غذایی جایگزین امروزه از پرطرفدارترین برنامه‌های غذایی به‌شمار می‌رود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان کاهش وزن با اجرای برنامه غذایی شامل غلات صبحانه بود.   مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای که در بهمن‌ماه 1391 در افراد مراجعه‌کننده به خانه سلامت شهرداری تهران انجام شد، 120 بیمار چاق و دارای اضافه وزن به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای افراد گروه آزمایش مقدار 30 تا 45 گرم غلات صبحانه همراه با 1 لیوان شیر به‌جای وعده غذایی صبحانه و شام تجویز شد و گروه شاهد رژیم غذایی معمول خود را داشتند. پس از 14 روز رعایت رژیم غذایی تحت نظر کارشناسان تغذیه مجدداً کلیه افراد توزین شدند. داده‌ها با آزمون‌های آماری T مستقل و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.   یافته‌ها: میانگین وزن هر دو گروه پس از مداخله کاهش یافت. این کاهش در گروه آزمایش معنی‌دار و در گروه کنترل غیرمعنی‌دار بود. اختلاف میانگین کاهش شاخص توده بدنی (005/0=p) و وزن (078/0=p) گروه آزمایش و گروه کنترل معنی‌دار و اختلاف میانگین کاهش اندازه دور کمر (63/0=p) و دور باسن (55/0=p) گروه آزمایش و گروه کنترل غیرمعنی‌دار بود.    نتیجه‌گیری: استفاده از غلات صبحانه در کاهش وزن افراد چاق بدون ایجاد عوارض جانبی موثر است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله غلات صبحانه، رژیم غذایی، شاخص توده بدنی، وزن

عنوان انگلیسی Effect of Using Breakfast Cereals on Reducing Weight and Body Mass Index in Obese and Over-Weight Individuals
چکیده انگلیسی مقاله   Aims: Nowadays, the prevalence of obesity is increasing, not only in developed but also in developing countries. Using an alternative meal in a day is one of the most popular diets. The objective of the current research was to investigate the level of weight loss by using a cereal diet for breakfast.   Materials & Methods: In this interventional study which was done in February 2013, 120 obese and overweight patients, who were referred to the Tehran Municipal Health House, randomly assigned to control and experimental groups. 30 to 45 grams of cereal with one glass of milk were prescribed for experimental group for breakfast and dinner and the control group had their regular diet. All samples were weighed, after 14 days period of study under the control of nutrition experts. The obtained data were analyzed by Mann-Whitney U and independent T tests.   Findings: Mean weight of both groups was decreased after the intervention. The decreasing was significant in experimental and non-significant in control group. Mean difference of decreasing in Body Mass Index (p=0.005) and weight (p=0.078) parameters was significant and in waist (p=0.63) and hips (p=0.55) sizes was non-significant between two groups.   Conclusion: Using breakfast cereals is effective in reducing weight in obese patients without any side effects.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اعظم برزویی | Azam Borzoei
Nutrition Faculty, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

شهرام سهرابی | Shahram Sohrabi
Social Health Office, Tehran Municipal, Tehran, Iran
اداره سلامت اجتماعی، شهرداری تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1869-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201515.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آناتومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات