، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۱-۶

عنوان فارسی بررسی اثر مقایسه ای زهر زنبور عسل وآسپیرین بر میزان فروکته شدن هموگلوبین انسانی
چکیده فارسی مقاله اهداف: فروکته‌شدن باعث ایجاد تغییرات ساختاری در پروتئین‌ها می‌شود که در نهایت عملکرد پروتئین‌ها را تغییر داده یا از بین می‌برد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر ضدفروکته‌کنندگی زهر زنبور عسل و مقایسه آن با آسپیرین بود. روشها: هموگلوبین از افراد سالم و غیرسیگاری استخراج و با استفاده از طیف‌سنج مرئی- ماورای بنفش تعیین غلظت شد. از آلبومین سرم گاوی به عنوان پروتئین استاندارد، استفاده شد. به‌منظور ارزیابی اثر زهر زنبور عسل و آسپیرین، هموگلوبین در حضور این دو ماده نیز فروکته شد. به‌منظور مطالعه میزان آزاد‌سازی گروه هِم از پروتئین و تغییرات باند سورت هموگلوبین از روش طیف‌سنجی مرئی- ماورای بنفش استفاده شد. میزان آمین‌های آزاد موجود در هموگلوبین طی فروکته‌شدن در حضور آسپیرین و زهر زنبور عسل با استفاده از روش تغییرات در نشر فلوئورسانس فلورسکامین اندازه‌گیری شد. برای بررسی تغییرات ساختاری پروتئین هموگلوبین فروکته‌شده از اسپکتروپلاریمتر و روش طیف‌سنجی دورنگ‌نمایی حلقوی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار InStat 3 و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: انکوبه‌کردن هموگلوبین در حضور فروکتوز باعث کاهش میزان جذب باند سورت هموگلوبین فروکته نسبت به هموگلوبین کنترل شد. میزان آمین آزاد در حضور زهر زنبور عسل در غلظت‌های 20 و 40میکروگرم‌در‌میلی‌لیتر تفاوت معنی‌داری با میزان آمین آزاد در حضور آسپیرین نداشت. زهر زنبور عسل در روندی وابسته به غلظت مانع از تغییر در ساختار دوم هموگلوبین طی فروکته‌شدن شد. نتیجه‌گیری: زهر زنبور اثر تقریباً مشابهی با آسپیرین در مهار فرآیند فروکته‌شدن هموگلوبین دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فروکته‌شدن، زهر زنبور عسل، آسپیرین، هموگلوبین

عنوان انگلیسی Comparison the effect of Bee venom and Aspirin on the fructation of human hemoglobin
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Fructation causes structural changes in the proteins which finally changes or destroys the protein's function. The aim of this study was to investigate the anti-fructation effect of honey bee venom and compare it with aspirin. Methods: Hemoglobin extracted from healthy and nonsmoker subjects and its concentration was determined using optical- UV spectrometry. The bovine serum albumin (BSA) was used as the standard protein. In order to evaluate the effect of honey bee venom and aspirin, hemoglobin in the presence of these two substances was also fructuated. The release of heme group from protein and the changes in hemoglobin soret band was done by optical-UV spectrometry. The amount of free amines available in hemoglobin during fructation in the presence of aspirin and honey bee venom was measured by changes in the fluorescence florscasmine emission method. To investigate the structural changes of fructated hemoglobin protein spectropolaimetry and circular bicolor spectrophotometery method were used. Data were analyzed using InStat 3 software and One-way ANOVA test. Results: Hemoglobin incubation in the presence of fructose decreased the absorption of soret band of fructated hemoglobin compared to control. The amount of free amine in the presence of honey bee venom in of 20 and 40μg/ml had no significant difference with free amine in the presence of aspirin. Honey bee venom inhibited the change in second structure of hemoglobin dose-dependently during fructation. Conclusion: Honey bee venom has relatively similar effect with aspirin to inhibit hemoglobin fructation process.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fructation, Bee venom, Aspirin, Hemoglobin.

نویسندگان مقاله جواد بهروزی | javad Behroozi
Kharazmi university
دانشگاه خوارزمی

عادله دیوسالار | Adeleh Divsalar
Kharazmi university
دانشگاه خوارزمی


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1600-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201571.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات