، جلد ۱۹، شماره ۵، صفحات ۹-۱۶

عنوان فارسی اثر ضد باکتریایی اسانس بلغست (Cardaria draba) بر باکتری های بیماریزای منتقله از غذا
چکیده فارسی مقاله اهداف: گیاه بلغست گیاهی چند ساله از تیره شب بو است. عصاره بلغست و تنتور آن در طب سنتی جهت درمان بیماریهای مختلف به کار می رفته است. اثر آنتی اکسیدانی بلغست مشخص شده است، ولی اثر ضد باکتریایی آن بررسی نشده است. این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس این گیاه بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. روش ها: در یک مطالعه تجربی، برگ گیاه در فصل بهار جمع آوری و اسانس آن استخراج شده غلظت های مختلف آن به صورت سریالی (40و20و10و5و5/2و25/1 میلی گرم بر میلی لیتر) تهیه و به روش میکرودایلوشن براث روی محیط BHI و کشت روی محیط مولر هینتون آگار حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن به دو روش چشمی و کدورت سنجی (OD) برای باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس با استفاده از الایزاریدر تعیین شد. نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون پشتیبانی دانکن ارزیابی شدند یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس گیاه بلغست دارای حداقل غلظت بازدارندگی 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود و حداقل غلظت کشندگی برای این باکتری 40 میلی گرم بر میلی لیتر از اسانس بود. همچنین در غلظت های تهیه شده از اسانس این گیاه، هیچگونه اثر بازدارندگی و کشندگی برروی باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، اسانس بلغست اثر مهار کنندگی ضعیفی بر باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس داشت. توصیه می شود با استخراج مواد مؤثر این گیاه، تحقیقات بیشتری روی انواع عصاره آن صورت گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثر ضد باکتری،بلغست،اسانس

عنوان انگلیسی Anti-bacterial effects of essential oil of Cardaria draba against bacterial food borne pathogens
چکیده انگلیسی مقاله Aims:Cardaria draba plant is a perennial plant from Brassicaless ordert. Tincture and essence of Cardaria draba was used in traditional medicine to treat various diseases. While its antioxidant effect of Cardaria draba is indicated, its anti-bacterial effects haven’t been checked. In this study, we investigate the antibacterial effect of Cardaria draba essence against some bacterial food borne pathogens in vitro. Methods: This experimental study Having collected the leaves of this plant in spring, we extracted the essence. Also, there are different concentration rates for the essence (like 40, 20, 10, 5, 2.5, 1.25) which have been produced by microdilution Broth method in BHI medium and culturation in Mueller Hinton Agar medium. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) have been determined with two methods of visual monitoring and optical density (OD) for the bacteria Escherichia coli, Salmonella typhymurium, Staphylococcus aureus, Lysteria monocytojenese, and Bacillus cereus with the use of Elisa Reader. The results were statistically analyzed by ANOVA and post hoc Duncan tests. Results: The results showed that the essence of Cardaria draba with minimum inhibitory concentration of 2.5mg/ml was found effective on staphylococcus aureus and the minimum bactericidal concentration of 40 mg/ml was effective on this bacterium. With different essence concentrations of this plant, no effects of inhibitory or bactericidal on Escherichia coli, Salmonella typhymurium, Lysteria monocytojenese, and Bacillus cereus were found. Conclusion: Through the results of the study, we found that the essence of Cardaria draba has relatively weak inhibitory effect on Escherichia coli, Salmonella typhymurium, Staphylococcus aureus, Lysteria monocytojenese, and Bacillus cereus. We suggest that there is more room for investigation on the effective particles of the extracts of this plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibacterial Effect, Belghest, Essential oils

نویسندگان مقاله مرتضی محمدزاده مقدم | Morteza Mohammadzade Moghadam
معاونت غذا و دارو

امیر حسین الهامی راد | Amirhossian Elhamirad


نبی شریعتی فر | Nabi Shariatifar


محمد رضا سعیدی اصل | Mohammadreza Saeedi asl


محمد آرمین | Mohammad Armin



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1358-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201582.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات