، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۲۰۶-۲۱۱

عنوان فارسی تاثیر عصاره گیاه خرفه بر الگوی الکتروفورزی پروتئین های خون در موش کوچک آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله اهداف: خرفه با نام علمی Portulaca oleracea L از جمله گیاهان دارویی مهم است که بومی ایران بوده و دارای خواصی مانند ضد اسکوربوت، معالج سرفههای مقاوم، تصفیهکننده خون، مسکن تشنگی، تببر، مفید در ترمیم سوختگیها و دارای اثرات ضد درد و ضد التهاب نیز میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر عصاره گیاه خرفه بر الگوی الکتروفورزی پروتئین های خون در موش کوچک آزمایشگاهی می باشد. روش ها: در این تحقیق تجربی به منظور بررسی اثر استفاده از عصاره گیاه خرفه (Portulaca olerace L) بر الگوی الکتروفورزی پروتئینهای خون در موشهای کوچک آزمایشگاهی تعداد 40 سر موش از نژاد Balb/C به طور تصادفی انتخاب و به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند و بهمدت 20 روز طول دوره آزمایش مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل، دارونما و تیمارهای دریافت کننده عصاره به میزان 50, 200,100 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن بود. در پایان آزمایش از کلیه موشها خونگیری بهعمل آمد و سطوح پروتئین های سیستم ایمنی و پروتئین توتال اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه و دانکن تجزیه وتحلیل گردید. یافته ها: نتایج حاکی از آن است که کاهش معنیداری در میانگین غلظت آلبومین در گروه mg/kg50 دیده می شود و بیشترین میزان پروتئین تام و غلظت آلفا-2 در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی، متعلق به گروه دریافت کننده عصاره خرفه با دوز (mg/kg 100) بود (05/0>p). نتیجهگیری: بهنظر می رسد که عصاره خرفه توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد. از طرف دیگر افزایش گلبولین های سرم در این مطالعه بدین معناست که عصاره خرفه میتواند تأثیر فزایندهای روی فعالیت سیستم ایمنی در موشهای سوری داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره خرفه، پروتئین های خون ،موش

عنوان انگلیسی Effect of Purslane (Portulaca oleracea) extracts on the electrophoretic pattern of blood proteins in mice
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Purslane (Portulaca oleracea L) is Iranian native and one of the most important vegetables in herbal medicine that has many properties such as anti-scurvy, treating intractable cough, blood purifier, a sedative for thirst, anti-fever, useful in healing burns as well as anti-inflammatory and analgesic effects. The aim of this study was to investigate the effects of purslane herb extract on electrophoretic pattern of blood protein in mice. Methods: In this experimental study, to investigate the effects of extract of purslane on the blood protein levels in mice, 40 adult mice of Balb/C were selected and divided randomly into five groups of eight which were used for 20 days during the experiment. The groups included control and placebo, and three experimental groups receiving Hydro-alcoholic extract of Purslane were prepared in 50,100 and 200 mg/kg/doses of body weight. At the end of the experiment, all mice were bled and the immune system proteins and total protein levels were measured. The data were analyzed using one-way ANOVA and Duncan. Results: Our results indicated that a significant decrease in albumin concentration at 50 mg/kg can be seen. The highest amount of total protein and concentration of alpha-2 belong to the group of 100mg/kg extract dose (P< 0.05). Conclusion: It seems that purslane extract without antigenic stimulation could strengthen the immune system. On the other hand, the increase in serum globulins means that the purslane extract can have increasing impact on the activity of the immune system in mice.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Serum, Blood Protein Electrophoresis, Portulaca, Mice

نویسندگان مقاله مهرداد مدرسی | Mehrdad Modaresi
Islamic Azad University , Khorasgan Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان - اصفهان

بهاره نادری | bahare naderi
Islamic Azad University , Khorasgan Branch
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان - اصفهان


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-689-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201594.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات