|
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۱۱-۱۷
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثرضد میکروبی اجزای مختلف بلوط ایرانی برعلیه باکتری اشریشیاکلی |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده زمینه و هدف : در نتیجه استفاده بی رویه از داروهای ضد میکروبی در درمان بیماریهای عفونی، مقاومت میکروارگانیسم ها به ویژه باکتری های گرم منفی در برابر خیلی از آنتی بیوتیک ها توسعه یافته است و یک نیاز برای توسعه داروهای ضد میکروبی وجود دارد . یک راه استفاده از گیاهان دارویی محلی است که منبعی غنی از عوامل ضد میکروبی نوین را ارائه می دهند. به دلیل افزایش سریع مقاومت آنتی بیوتیکی ، اثرات جانبی داروهای شیمیایی، خواص ضد باکتریایی بلوط ها و دلایل دیگر این مطالعه انجام شد. روش تحقیق : در این مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی پوست تنه، پوست میوه، میوه و برگ بلوط ایرانی مورد ارزیابی قرار گرفته و با تعدادی از آنتی بیوتیک های رایج مقایسه شده است. عصاره گیری از نمونه های آسیاب شده بوسیله متانول و در دستگاه سوکسله صورت گرفت. اثرعصاره های حاصل در سه غلظت(25، 50 و 75 میلی گرم/ میلی لیتر) و با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی باکتری Escherichia coli مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که اثر عصاره ها بر روی باکتری وابسته به غلظت بوده است. همچنین اثر ضد باکتریایی میوه بهتر از برگ، پوست تنه ، پوست میوه و آنتی بیوتیکهای مورد آزمایش بوده است. اثر ضدباکتریایی برگ، پوست تنه و پوست میوه مشابه یکدیگر و در اکثر موارد کمتر از آنتی بیوتیک ها بوده است. نتیجه گیری : این نتایج پیشنهاد می کند که بلوط ایرانی دارای ترکیباتی با خصوصیات ضد باکتریایی می باشد. احتمالاً این فعالیت ضد باکتریایی بخاطر وجود تانن ها در عصاره باشد. زیرا تانن با اثرات قابض، ضد عفونی کننده، ضد میکروبی و... یکی از ترکیبات مهم بلوط ایرانی است. اهمیت درختان بلوط بیشتر بخاطر حضور تانن ها در اجزای مختلف آنها می باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of Antimicrobial effect of different parts of Quercus persica against Escherichia coli O157:H7 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Background and Aim: As a result of indiscrimate use of antimicrobial drugs in the treatment of infectious diseases, microorganisms especially gram negative bacteria, have developed resisrtance to many antibiotics and there is a need to develop antimicrobial drugs.One approach is use of local medicinal plants which represent a rich source of novel antimicrobial agents. Due to rapid increase of antibiotics resistance, fewer side effects of chemical drugs, antibacterial properties of oaks and other reasons, this study was carried out. Materials and methods:In this experimental study the antibacterial activity of methanolic extract of oak bark,fruit hull,fruit and leaves was evaluated and compared with some in-use antibiotics.Milled oak sample was extracted with methanol in Soxhleťs apparatus .Extracts in three concentration(25,50,75mg/ml) were tested using agar diffusion method on Escherichia coli. Results : Results showed that the effect of the extracts on E.coli was concentration-dependent. also antibacterial effect of fruit was better than leaf, bark, fruit hull and tested antibiotics . antibacterial effect of leaf, bark and fruit hull was similar together and often lesser than antibiotics. Conclusion :This results suggest that Quercus persica possesses compounds with antibacterial properties. Probably this antibacterial activity is due to presence of tannins in the plant extract .Because Tannin is one of the major components of Q.persica with contractive,disinfective,antimicrobial and... effects. Importance of oak trees is most due to presence of tannins in their different partes. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
اکرم ابراهیمی | akram ebrahimi islamic azad university of izeh دانشگاه آرزاد اسلامی ایذه
مسعود خیامی | masood khayami urmia university دانشگاه ارومیه
وحید نجاتی | vahid nejati urmia university دانشگاه ارومیه
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-555-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201671.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه پزشکی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|