، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و PH نزدیک به خنثی (7-6) محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها می باشد و بستنی های آلوده به اشریشیاکلی از عوامل اسهال هستند. اشریشیاکلی یکی از باکتری های پاتوژن است که افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به اغلب آنتی بیوتیک ها نشان داده است. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی در شهرستان گناباد می باشد. روش تحقیق: این مطالعه ی مقطعی بر روی 523 نمونه ی بستنی سنتی در شهرستان گناباد که به طور تصادفی ساده از مراکز عرضه و فروش این فرآورده انتخاب شده بودند، از فروردین 1387 لغایت آبان 1388 انجام گردید. تست آنتی بیوگرام بر روی اشریشیاکلی های جدا شده با استفاده از روش انتشار دیسک کربی- بائر بر روی محیط مولر هینتون آگار صورت گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 126 نمونه بستنی از لحاظ وجود اشریشیاکلی مثبت بود. تمامی اشریشیاکلی های جدا شده نسبت به آموکسی سیلین و آموکسی کلاو مقاوم بودند، ضمناً 2/99 درصد باکتری های جدا شده، نسبت به اریترومایسین مقاوم بودند ولی 68/89 درصد باکتری های جدا شده نسبت به سفتی زوکسیم و 28/64 درصد نسبت به سفتیریاکسون حساس بودند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که جهت شروع درمان تجربی اسهال های ناشی از بستنی های آلوده به اشریشیاکلی، بهترین آنتی بیوتیک ها سفتی زوکسیم و سفتریاکسون می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اشریشیاکلی، بستنی، مقاومت آنتی بیوتیکی

عنوان انگلیسی Antimicrobial Susceptibility of Escherichia Coli Isolated from Traditional Ice cream in Gonabad
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Aim: Ice cream is a good growth-medium for microbes due to its nutrients and nearly neutral pH of 6-7. Ice cream contaminated with E.coli is the source of diarrhea and E.coli is an important pathogen that has shown an increasing antimicrobial resistance to most antibiotics. The aim of this study was to determine antibiotic resistance pattern of E.coli isolated from traditional ice-cream in Gonabad city. Materials and Methods: A cross-sectional study was carried out on 126 E.coli isolated from 523 samples of traditional ice cream which were collected randomly from the retail stores in Gonabad during March 2007 through November 2008. The antibiograms of E.coli isolates were determined using the Kirby-Bauer disc diffusion on Muller Hinton Agar against 17 selected antibiotics. Results: In this research, 126 (24/9%) samples were positive for E.coli . All E.coli isolates (100%) were found to be resistant to Amoxicillin and Amoxyclav in addition, 99.2% of the isolates were resistant to Erythromycin. However, 89.68% isolates were susceptible to ceftizoxim followed by 64.85% susceptible to ceftriaxon. Conclusion: The results of this study showed that in order to treat diarrhea due to ice cream contaminated with E.coli the best choices for beginning empiric treatment are ceftizoxim and ceftriaxon.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibiotic resistance, E.coli , Gonabad, ice cream

نویسندگان مقاله نبی شریعتی فر | Nabi Shariati Far
Gonabad University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گناباد

حسین مختاریان دلویی | Hossein Mokhtarian Daluie
Islamic Azad University, Gonabad branch
دانشگاه آزاد اسلامی گناباد- گروه علوم پایه

مرتضی محمد زاده مقدم | Mortaza Mohamadzadeh Moghaddam
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار

محمد قهرمانی | Mohammad Ghahramani
Gonabad University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گناباد


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-259&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201710.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات