، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی توزیع فراوانی آلرژی نسبت به آلرژن های غذایی در ساکنان بومی و دانشجویان
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف : آلرژی یا ازدیاد حساسیت به واکنش‌های غیر طبیعی بدن که با واسطه ی سیستم ایمنی ایجاد می‌گردند، اطلاق می‌شود. امروزه آلرژی به مواد غذایی و میوه های تازه به عنوان یکی از مشکلات بهداشت جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان آن همانند بقیه ی اختلالات آلرژیک رو به افزایش می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع فراوانی آلرژن های غذایی و شناسایی آلرژن های شایع در منطقه می باشد. روش تحقیق: این بررسی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی است. نمونه ی پژوهش در این تحقیق 339 نفر از افراد بومی و دانشجویان دانشگاه ها بوده که در گناباد به صورت موقت ساکن هستند. از روش نمونه گیری آسان برای جمع آوری داده ها و برای آنالیز داده ها از آزمون های t و کای دو استفاده شد. در این مطالعه از پرسشنامه های انجمن بین المللی آلرژی و ایمونولوژی استفاده گردید. یافته ها : در این بررسی 339 زن و مرد بررسی شدند که 2/57 درصد بومی گناباد، 4/35 درصد بومی خراسان و 4/7 درصد غیر بومی خراسان بودند. فراوانی تعداد مردان 152 (8/44 درصد) با میانگین سنی 1/25 سال و زنان 187 (2/55 درصد) با میانگین 1/21 سال می باشد. فراوانی کلی آلرژی نسبت به خربزه 2/34 درصد، زعفران 4/17 درصد، بادمجان 8/16 درصد، شیر 2/16 درصد، سیر 9/10 درصد، انگور 8/8 درصد، طالبی 8 درصد، سویا 8 درصد، کیوی 4/7 درصد، تخم مرغ 1/7 درصد، موز 3/5 درصد و کنجد 1/2 درصد بوده است. نتیجه گیری : در این مطالعه بیشترین فراوانی آلرژی نسبت به مواد غذایی را خربزه، زعفران، سیر، انگور، طالبی، کیوی و بادمجان به خود اختصاص می داد. به طور کلی شیوع آلرژی نسبت به اکثر مواد غذایی در زنان بیشتر از مردان بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلرژن های غذایی، خربزه، زعفران، شیوع، گناباد

عنوان انگلیسی Investigating Food Allergy Frequency Among Native Population and University Students in Gonabad
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Aim: Allergy is one of the unusual body reactions with the intermediate of immune system. Today, allergy to foods and fresh fruits is one of the world's health problems in developing countries and its incidence has raised like other allergic disorders. The aim of this study is to investigate the allergic reactions, that is, frequency to alimentary allergens, among native population and university students in Gonabad. Materials and Methods : This is a descriptive and cross-sectional study. We studied 339 patients of native population and of university students who were only residing in Gonabad city to continue their study. Simple random sampling was used for data collection. We used the International Study of Asthma and Allergies in Childhood (ISAAC) questionnaire to collect data. T-test and Chi-square were applied for data analysis. Results: The results showed that from 339 patients, 57.2% were native population of Gonabad, 35.4% native population of Khorasan Razavi province, and 7.4% non-native population. The frequency of males was 152 (44.8%) with 25.1 of age average and that of females was 187 (55.2%) with 21.1 age average. The frequency of each allergen was as follows: melon (34.2%), saffron (17.4%), eggplant (%16.8), milk (16.2%), garlic (10.9%), grape (8.8%), cantaloupe (8%), soya (8%), kiwi (7.4%), egg (7.1%), banana (5.3%), sesame (2.1%) and hazelnut (1.5%). Conclusion: In our study, the patients' most common allergens were melon, saffron, garlic, grape, cantaloupe, kiwi and eggplant. In most of the cases, food allergies were more frequent in females than in males.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alimentary allergens, Gonabad, melon, prevalence, saffron

نویسندگان مقاله جعفر حاجوی | Jafar Hajavi
Gonabad University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گناباد

حمید راسخی | Hamid Rasekhi
Jondi Shapour University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

سمیه جانی | Somyeh Jani
Gonabad University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی گناباد

جیران زبردست | Jayran Zebardast
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-258&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201711.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات